Cijene nekretnina
Subvencije za mlade

Natječaj za stambene subvencije do travnja ili dulje, Štromar umiruje građane u samoizolaciji

Natječaj će trajat duže od prvotnog plana – najkraće do kraja travnja, po potrebi i dulje, odnosno prema Štromaru dovoljno dugo da se predaju zahtjevi.

Suzana Varošanec
25. ožujak 2020. u 07:13
Ministar graditeljstva Predrag Štromar/SANJIN STRUKIĆ/PIXSELL

Vladinu mjeru za mlade – subvencioniranje stambenih kredita, prvi put po pozivu u proljetnom roku  s trajanjem sve dok se situacija s koronavirusom ne smiri, prate važna upozorenja  ministra graditeljstva Predraga Štromara.

“Poštujmo upute Stožera za civilnu zaštitu, slušajmo struku, pazimo jedni  na druge i samo tako će se situacija ponovno normalizirati”, kaže Štromar iz čijeg je resora potvrđeno, za  sve koji su  već prikupili potrebnu dokumentaciju, potpisali predugovore, dali kapare te koji su prethodnih tjedana zvali sa zamolbama da se poziv održi, da će se natječaj otvoriti 30. ožujka, sukladno planu.

No, trajat će duže od prvotnog plana – najkraće do kraja travnja, po potrebi i dulje, odnosno prema Štromaru dovoljno dugo da se predaju zahtjevi. Dakle, tvrdi on, nema razloga za brigu onih koji su trenutno  u samoizolaciji spriječeni u predaji zahtjeva.

“Odradite karantenu i po potrebi liječenje i sve ćete stići obaviti kad se situacija smiri. Sredstva će biti osigurana za sve valjane zahtjeve, a novi poziv ide u rujnu”, istaknuo je Štromar zahvalivši se na prijedlozima predstavnicima banaka i agencija za posredovanje u prodaji
nekretnina. 

New Report

Close