Nasjela na prevaru i ostala bez novaca, vjerovala je ‘egzotičnoj’ ponudi

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2019. u 10:22
Foto: Getty Images

‘Upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve internetske prijevare’.

Policija  je izvijestila o još jednoj “vrhunskoj” internet prijevari na koju je nasjela jedna 55-godišnjakinja s varaždinskog područja. Ona je naime, mislila da će joj jedna “egzotična banka” dati povoljno 150.000 kuna kredita, a ona im mora samo poslati nekoliko tisuća kuna za realizaciju.

– Policijski službenici Policijske postaje Ivanec primili su prijavu 55-godišnjakinje iz Ivanečkog područja da je tijekom mjeseca kolovoza 2019. godine putem elektroničke pošte „Asociacion Ayuda“ primila ponudu o kreditu banke „Bank Atlantigue“ kojoj je sjedište u Francuskoj i to za novčani iznos od 150.000,00 kuna sa rokom otplate na 20 godina – navodi varaždinska policija i pojašnjava kako je prihvatila ponudu te putem elektroničke pošte primila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u Togu kojeg je potpisala i vratila putem elektroničke pošte pošiljatelju ugovora.

Doznajemo i kako je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko navrata uplaćivala novac za razne troškove realizacije kredita. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.

– Upozoravamo građane da ne nasjedaju na takve internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je neodgovaranje, odnosno ignoriranje te brisanje sumnjivih poruka – poručuje policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close