Nasilni svećenik ‘nagrađen’ novom župom, a napadnuta časna ‘potjerana’ iz Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2023. u 10:23
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svećenik je ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru.

Prije godinu dana javnost je šokirao slučaj nasilnog župnika Sukošana i Debeljaka, don Domagoja Kelave koji je napao prvo časnu sestru, a nakon desetak dana svoju susjedu. Danas su mnogi šokirani epilogom toga nemilog događaja. Svećenik je dobio novi posao, a časna sestra je odselila iz zemlje, piše Zadarski list.

Svećenik je ispred župnog ureda, u vidno alkoholiziranom stanju najprije glasno vičući verbalno napao 70-godišnju časnu sestru, psujući je riječima »Jeb** ti mater«, da bi je potom udario zatvorenom šakom po licu, uslijed čega je časna pala na tlo. Nakon toga se udaljio u župni ured, a časna sestra je zbog udarca i pada na tlo zadobila vidljive ozljede lica i ogrebotine na laktu lijeve ruke. Za to djelo dobio je deset dana zatvora.

Nekoliko dana kasnije, svećenik  je napao 43-godišnju ženu, svoju susjedu koja je zadobila lakše tjelesne ozljede. Za drugi napad dobio je 17 dana zatvora, ali je nakon donošenja presude odslužio tek dva dana, s obzirom na to da je tijekom postupka boravio u istražnom zatvoru.

Tijekom navedenih događaja, Zadarska nadbiskupija se ispričala žrtvama, pokrenula kanonski postupak protiv svećenika, zabranila mu održavanje misa, ispovijedanje te ga u konačnici udaljila sa župa. Međutim, mjere i zabrane su za nasilnog svećenika stvar prošlosti, piše Zadarski.

Komentirajte prvi

New Report

Close