Naše tvrtke bi preko Spara u Kinu

Autor: Marta Duić , 05. lipanj 2019. u 22:00
Delegacija iz pet kineskih provincija obišla je Sparove trgovine u Rijeci, Zadru i Zagrebu

Plasman na najveće azijsko tržište.

Visoka delegacija čelnih ljudi Spara China posjetila je Sparove hipermarkete u Rijeci, Zagrebu i Zadru.

Vlasnicima iz pet kineskih provincija (Shandong, Guangdong, Beijing, Zhangjiakou, Yunnan) te predsjedniku Uprave kineskog Spara sa sjedištem u Šangaju i predsjednici Kineskog udruženja trgovačkih lanaca i franšiza predstavljena je ponuda proizvoda koju kupcima nudi Spar Hrvatska. Ujedno, bila je to prilika za odabrane domaće tvrtke da predstave proizvode za koje smatraju da imaju potencijal za kinesko tržište.

Među njima bili su Vindija, Kraš, Gavrilović, Zigante, Dukat, Podravka, Atlantic, Badel i Žito grupa.  "Drago mi je što smo našim partnerima, hrvatskim dobavljačima, omogućili ovu priliku da predstave proizvode kineskim predstavnicima", ističe Helmut Fenzl, predsjednik Uprave hrvatskog Spara.

Ovaj je trgovački lanac na najvećem azijskom tržištu od 2004., a pokrivenost tržišta širi se iz godine u godinu te su danas prisutni u više od sedam kineskih provincija s više od 350 trgovina i ostvaruju iznad 1,5 milijardu eura prometa godišnje.

Godišnja trgovinska razmjena Hrvatske i Kine iznosi, podsjetimo, oko milijardu eura.  Spar nije jedini koji radi na poboljšanju trgovinskih odnosa s Kinom.

Naime, ministar poljoprivrede Tolušić potvrdio je jučer da putuje onamo na susret s predstavnicima kineske carinske i veterinarske uprave te zamjenikom premijera Hu Chunhuom, a s ciljem daljnjeg omogućavanja izvoza hrvatskog mesa peradi, svinja, meda i ribe. 

Komentirajte prvi

New Report

Close