Naručio bager i platio 35.000 eura, a više mu se ne javljaju

Autor: Poslovni.hr , 18. veljača 2019. u 15:37
Foto: Getty Images

Policija povodom ovog slučaja ponovno poziva građane na oprez prilikom kupnje putem interneta.

Muškarac (49) u petak je u postaji granične policije Vrpolje prijavio prijevaru putem interneta nakon što mu nisu dostavljeni radni strojevi koje je platio više od 35.000 eura, piše Večernji list.

Kako je izvijestila PU brodsko-posavska, muškarac je početkom veljače na internetu pronašao oglas koji je nudila tvrtka iz Švedske. Odlučio se za kupnju bagera, prikolice i raznih priključaka te je putem interneta dogovorio način plaćanja i uplatio više od 35 tisuća eura. Međutim, u dogovorenom roku isporuke roba mu nije dostavljena, a iz tvrtke mu se više nitko ne javlja na pozive. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela prijevare, stoji u priopćenju.

Policija povodom ovog slučaja ponovno poziva građane na oprez prilikom kupnje putem interneta. "Važno je provjeriti radi li se uistinu o tvrtki ili poduzeću, koja se bavi takvom prodajom ili se iza oglasa krije netko sa skrivenim namjerama, te na siguran način uplaćivati novac. Jedan od sigurnijih načina kupnje je neposredan kontakt i kupnja na viđeno, posebice kada se radi o skupim, vrijednim strojevima i predmetima", navodi policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close