Nakon teške bolesti preminuo Marin Pucar

Autor: Poslovni.hr , 06. siječanj 2021. u 13:42
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Preminuo je u koprivničkoj Općoj bolnici.

Marin Pucar (49), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca i jedan od najistaknutijih poduzetnika, preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici, doznaje Večernji list. 

Marin Pucar rođen je 1971. godine u Zadru. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je završio znanstveni studij “Teorija i politika marketinga”, a nakon toga je stekao diplomu u Retail Management na Leeds Metropolitan University. Nakon što je diplomirao, zaposlio se u Gavriloviću gdje je počeo kao trgovački putnik da bi ubrzo napredovao do mjesta product menadžera, a nakon toga i brand menadžera. Godine 2001. došao je raditi u Podravku na mjesto direktora prodaje u mesnoj industriji Danica, nakon čega je napredovao do pozicije direktora prodaje, marketinga i razvoja. Godine 2003. postao je direktor Prodaje mesnog programa ne samo za Hrvatsku, nego i za jugoistočnu Europu.

Krajem 2003. godine preuzeo je funkciju direktora za tržište Republike Hrvatske koju je obnašao sve dok nije 2008. godine imenovan članom uprave. Godine 2012. iz Podravke je prešao u Zvečevo kao predsjednik Uprave gdje je radio do 1.9.2016. godine nakon čega je s vlasnicima dogovorio sporazumni raskid ugovora kako bi mogao završiti doktorski studij u Osijeku. Godine 2017. imenovan je predsjednikom Uprave Podravke na prijedlog ministra državne imovine Gorana Marića. S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu.

Komentirajte prvi

New Report

Close