Nakon Novog Sada, Blitz-CineStar i u Splitu otvara dječje kino, sljedeći je Zagreb

Autor: Saša Paparella , 03. siječanj 2019. u 15:26
Igranje traje 20 minuta prije projekcije filma

Dječje kino dvorane su u potpunosti su kreirane za publiku između tri i 12 godina, pa su zvuk i rasvjeta prilagođeni njihovu uzrastu, a reklame skraćene.

Zagrebački Blitz-CineStar d.o.o., vodeći kino prikazivač u Hrvatskoj i regiji, počinje uvoditi specijalizirane kino dvorane za djecu.

Nakon što su takvu dvoranu s 48 sjedala otvorili u Novom Sadu, sada se jedan Kids CineStar otvara u trgovačkom centru Joker, u sklopu preuređenja tamošnjeg, prvog splitskog CineStara.  Taj će multipleks, uz dvije potpuno nove rođendaonice, tako dobiti i prvu Kids CineStar dječju dvoranu u Hrvatskoj. Riječ je o kino dvorani u potpunosti prilagođenoj djeci staroj između tri i 12 godina, s posebno dizajniranim šarenim sjedalima, vrećama za sjedenje, šarenim ilustracijama koje svijetle u mraku i velikim toboganom kojim se djeca mogu spuštati u bazen s lopticama. 

Također, djeci će na raspolaganju biti i razne didaktičke igračke. Dvorana će imati i posebno programiranu rasvjetu, te razinu zvuka prilagođenu uzrastu. Igranje u sali traje 20 minuta prije projekcije filma. Emitirat će se samo sadržaj prikladan djeci, od trailera crtanih filmova do skraćenih reklama, prikladnih uzrastu.  Hrvoje Krstulović, osnivač i član uprave Blitz-CineStara, pojašnjava kako "Kids CineStar nije samo dvorana koja je opremljena toboganom, to je potpuno novo iskustvo za djecu.

 

132 digitalne

dvorane ima Blitz-CineStar u Hrvatskoj i regiji

Ovim novim projektom u CineStar kinima, naš koncept Family friendly cinema podići ćemo na još viši nivo".  Kako je najavljeno, nakon Splita, dječju CineStar Kids dvoranu dobit će i Zagreb. Iz tvrtke nismo uspjeli saznati detalje o tim investicijama, niti kako su lani poslovali.  Prethodnih se godina Blitz CineStar rastao, pa im se prihod povećao na 174,5 milijuna kuna u 2017. uz 31,7 milijuna kuna neto dobiti. 

Još uspješnije je 2017. poslovala druga povezana tvrtka, Blitz d.o.o., domaći lider u distribuciji filmova, sa 182,7 milijuna kuna prihoda i 79,2 milijuna kuna dobiti. Krstulović je  2016. prebacio vlasništvo nad tri svoje tvrtke – Blitz, Duplicato media i Vox komunikacije, na maltešku tvrtku Hero Holdings Limited. U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnutka 2003. godine do danas, unutar CineStar Cinemas grupe u Hrvatskoj i regiji otvoren je ukupno 21 multipleks, sa 132 digitalne dvorane i preko 21.000 sjedala.

Za ovu godinu najavljuju i svoj prvi beogradski multiplex, koji će se otvoriti  u Ada Mallu.  Zanimljivo je da Blitz-Cinestar kreće s projektom dječjih kina nedugo nakon što je prvo takvo kino otvoreno u zagrebačkom Westgateu, po nazivom Kid's World i u sklopu istoimene dječje igraonice. 

Komentirajte prvi

New Report

Close