Nakon HPB-a i ZABA-e, OTP banka snižava kamatne stope na kredite građanima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. lipanj 2017. u 12:28
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

OTP banka će u srpnju sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niže za 0,35, a za kredite u kunama za 0,25 postotnih poena, izvijestili su iz te banke u petak.

U posljednje četiri godine OTP banka je osam puta smanjivala kamatne stope građanima, a do snižavanja kamatnih stopa dolazi slijedom kretanja nacionalne referentne stope (NRS1), uz koje je OTP banka vezala svoje kredite.

Banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

OTP je treća banka koja će smanjiti kamatne stope slijedom kretanja nacionalne referentne stope –  dosad su to već najavili Hrvatska poštanska banka i Zagrebačka banka.   

Nacionalna referentna kamatna stopa prosječni je trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava je Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

Sljedeće usklađenje promjenjivih kamatnih stopa na kredite građanima bit će 1. siječnja 2018.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kad krivosuđe funkcionira!

zar niste mogli reci koliko su neki krediti…pa da se vidi koliko % nas deru vise nego u eu?

To su takva strašna sniženja da bi trebali slati akcijski letak svim građanima….. U Njemačkoj imaju kamatnu stopu od 1.5%, dosta smo rekli.

New Report

Close