Osim jutarnje higijene neki jutra ne mogu zamisliti bez svježeg peciva iz često obližnje kvartovske pekarnice. Jedna takva već sto godina radi na Novoj Vesi u Zagrebu. Posebna je po mnogočemu, a ono čime se najviše hvale jest kruh koji se peče na parnoj peći na drva. Ipak, nakon gotovo stoljeća pekara zatvara svoja vrata. Zadnjim danom ove godine, iz najstarije zagrebačke majstorske pekarnice prestat će se širiti mirisi nadaleko poznatih kiflica, pereca, koktel peciva, raznih kruhova, javlja HRT.
Što su na to rekli građani? “Jedan od simbola Gornjeg grada ide u mirovinu i zatvara se. Baš mi je žao”, kazao je Mario.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu