Nakon godine rada privatne gimnazije otvorile i sestrinsku osnovnu školu, prvu takvu u nas

Autor: Lucija Špiljak , 27. siječanj 2021. u 13:53
Osnivačice škole Epoha u Zagrebu Lea Brezar i Renata Brekalo/PD

Metoda Waldorf podrazumijeva učenje koje se prenosi “kroz nastavnika”.

Privatna jezična gimnazija Epoha u zagrebačkom Podsusedu otvorila je za učenike prvih razreda osnovnu školu s državnim programom inspiriranim waldorfskom metodom podučavanja.

Ova privatna jezična gimnazija otvorena je lani nakon čega je početkom 2021., prvi put u Hrvatskoj, uslijedilo otvaranje sestrinske osnovne škole koja će biti smještena u istoj zgradi.

Metoda Waldorf podrazumijeva učenje koje se prenosi “kroz nastavnika”, a procesuira se tako da dijete oblikuje vlastite bilježnice i stvara svoje udžbenike za daljnje učenje i napredovanje kroz birane zapise i originalne crteže.

Školska godina je usklađena s ritmičkim dnevnim, mjesečnim i godišnjim promjenama u prirodi s ciljem postizanja zdravog balansa, kako navode osnivačice Lea Brezar i Renata Brekalo.

“Obrazovanje je važno i važno je učiti sa srcem”, poručile su. Nastava u epohama, kao što i samo ime govori, od tri do četiri tjedna omogućava djetetu da “uroni” u nastavu sadržaj kroz ideju “svijet je lijep”.

Te se epohe izmjenjuju tijekom cijele nastavne godine, pri čemu ih od prvog do osmog razreda prati razredni učitelj. Već su krenuli upisi u osnovnu školu koja s radom kreće najesen, s više informacija na internetskoj stranici škole www.epoha.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close