Nakon deset godina osniva novo leasing društvo u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/H , 15. studeni 2019. u 09:44
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) je u četvrtak dala suglasnost Volvo Group Croatia za osnivanje leasing društva, čime se nakon deset godina osniva novo leasing društvo u Hrvatskoj, priopćeno je iz Hanfe.

Upravno vijeće Hanfe je na današnjoj sjednici donijelo rješenje kojim se društvu Volvo Group Croatia, sa sjedištem u Zagrebu, daje suglasnost za osnivanje leasing društva, odnosno za stjecanje kvalificiranog udjela u visini 100 posto temeljnog kapitala leasing društva Volvo Financial Services leasing d.o.o. u osnivanju.

Tim je rješenjem Hanfa dala i suglasnost Assyi Veskovi Donchevi i Igoru Smolecu za obavljanje funkcije člana uprave u društvu Volvo Financial Services leasing u osnivanju, navodi se u priopćenju. 

Upravno vijeće Hanfe je također izmijenilo i tri pravilnika iz područja rada obveznih i dobrovoljnih mirovinskih fondova, a slovenskom osiguravajućem društvu Generali zavarovalnica dalo je odobrenje za neizravno stjecanje kvalificiranog udjela u Generali Investments d.o.o. za upravljanje investicijskim fondovima, Zagreb, u visini 96,72 posto temeljnog kapitala i glasačkih prava tog društva.

Komentirajte prvi

New Report

Close