Nakon CNN-a i Mirror piše o Adventu u našoj metropoli, evo i koji su još europski gradovi na listi

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2022. u 09:08
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zagreb zauzeo drugo mjesto kao grad s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca, a vijest su prenijeli i ostali najpopularniji britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent, i drugi. 

Nakon što je CNN uvrstio Advent Zagreb na listu najboljih božićnih sajmova u 2022. godini, i britanski Mirror piše od zagrebačkom Adventu. Tako je, prema provedenom istraživanju, Zagreb zauzeo drugo mjesto kao grad s najboljom vrijednošću za novac za posjetiti ovog prosinca, a vijest su prenijeli i ostali najpopularniji britanski mediji: Daily Mail, Telegraph, Independent, i drugi.

Na listi su se našli i Riga koja je zauzela 1.mjesto, a nakon Zagreba slijede Krakow, Stockholm, Beč. Budimpešta, Prag, Berlin, Lille, Tallinn i Kopenhagen.

“Kao što i u samom članku piše – zagrebački Advent se u posljednje vrijeme učvrstio među najboljima u Europi, stoga nas ovakve objave posebno vesele jer dodatno pozicioniraju naš grad na europskoj karti božićnih sajmova. Također, istaknula bih da je i vijest o Adventu Zagreb, u svom mjesečnom newsletteru, prenijela i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) koja uključuje 160 država članica i više od 500 pridruženih članova koji predstavljaju privatni sektor, obrazovne ustanove, turističke udruge i lokalne turističke vlasti. I samom provjerom booking.com platforme vidimo da ja popunjenost kapaciteta u Zagrebu za prvi vikend Adventa već veća od 82%, stoga očekujem da će Advent Zagreb, nakon dvije pandemijske godine, ponovo pokazati da je jedno od najvažnijih događanja za zagrebački i hrvatski turizam. Podsjećam, u Turističkoj zajednici grada Zagreba krenuli smo s međunarodnom offline i online promocijom putem Googlea, društvenih mreža, native članaka kao i mobilnog oglašavanja i to u Europi, SAD-u i Kanadi, na ukupno 21 tržištu. Ove godine posebno promoviramo Advent na poznatom turističkom portalu Expedia na tržištu SAD-a, kao i na Smithsonian portalu u sklopu višemjesečne destinacijske kampanje. Isto tako, ostvarili smo i našu tradicionalnu promotivnu suradnju s Croatia Airlinesom, Turkish Airlinesom te HŽPP-om s kojima smo osigurali posebne cijene karata za posjet zagrebačkom Adventu”, kaže Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ-a.

Ističemo, otvorenje Adventa Zagreb je predviđeno u subotu, 26. studenog, kada će se upaliti prva adventska svijeća na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati, zatim u 18:00 sati slijedi otvorenje gornjogradskih lokacija, u 19:00 sati otvara se Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, a u 20:00 će se upaliti lampice na Zrinjevcu. Bogat kulturno – glazbeni program po raznim lokacijama u gradu, kao i detaljne satnice svih programa te aktualne informacije dostupne su na službenim stranicama Adventa Zagreb.

Komentirajte prvi

New Report

Close