Sanaderu 4,5 godina zatvora u slučaju Planinska

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. travanj 2017. u 10:11
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Temeljem Fiolićevog i Čobankovićevog priznanja tužiteljstvo tvrdi da je Sanader nakon te transakcije od Fiolića primio 17 milijuna kuna provizije.

Bivši premijer Ivo Sanader i suoptuženici u slučaju Planinska danas su na zagrebačkom Županijskom sudu proglašeni krivima, četiri godine nakon početka suđenja.

Osim Sanadera, krivima su proglašeni i Stjepan Fiolić i Mladen Mlinarević te dvije pravne osobe – Mesnice Fiolić i Centar za reprodukciju u stočarstvu.

Sanader je kažnjen s 4,5 godina zatvora, a Fiolić i Mlinarević s po godinu dana koje mogu zamijeniti radom za opće dobro. Mesnice su kažnjene s 50.000 kuna, a Centar sa 70.000 kuna. Sanader, Fiolić, Mesnice i Centar moraju solidarno Republici Hrvatskoj vratiti 15 milijuna kuna, a Sanaderu se oduzima 17 milijuna kuna.

Na zagrebačkom Županijskom sudu nakon četiri godine od početka suđenja objavljena je presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegovim suoptuženicima u slučaju Planinska. Uskok tvrdi da je država u tom slučaju oštećena kada je ministarstvo na čijem je čelu bio Petar Čobanović 2009. kupilo zgradu u Planinskoj ulici od tvrtke tadašnjeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Stjepana Fiolića.

Temeljem Fiolićevog i Čobankovićevog priznanja tužiteljstvo tvrdi da je Sanader nakon te transakcije od Fiolića primio 17 milijuna kuna provizije. Bivši premijer od početka postupka odbacuje sve optužbe i kaže da je riječ o kolopletu namještenih inkriminacija do kojih je Uskok došao ucjenjivanjem njegovih suoptuženika.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Nekidan Mišetić (čelnik Croatia Airlines u Sanaderovo vrijeme) u jednom drugom procesu, koji se vodi protiv Sanadera, daje izjavu, da je u njegovu mandatu, samo za avionske karte obitelj Sanader potrošila između jedan i jedan i pol milijun kuna. I sve je to Sanader iz svoje skromne plaćice izdvojio. Nije mi jasno, kako uopće ima obraza stati pred kamere, a o bljuzgavosti njegovih izjavam da i ne govorim.

O ćale moj,ni kriv ni dužan,popušio 4,5 godinice.To je tek početak slaganja godina,nakupit će ih toliko,da će ga iz ćorke ravno na Mirogoj.Hebiga,život je maskenbal,na koncu svi gledaju travu odozdo!

ministarstvo poljoprivrede nakon ovih saznanja, navodi da će podići poticaj za uzgoj krumpira, obzirom da će potražnja državnih institucija, biti nešto povećana i to je to

Cinizam na djelu.

New Report

Close