Nakon barističke akademije Franck educira i srednjoškolce

Autor: Marta Duić , 03. listopad 2021. u 22:00
Kristijan Bandal (3.), Marko Ristić (1. mjesto) i Gabrijela Petrović (2.)/PD

Finalno natjecanje okupilo je deset najboljih barista iz partnerskih ugostiteljskih objekata diljem zemlje.

Franck je u sklopu Međunarodnog dana kave koji je obilježen 1.listopada u zagrebačkom Johann Francku proglasio pobjednike barističkog natjecanja. Finalno natjecanje okupilo je deset najboljih barista iz partnerskih ugostiteljskih objekata diljem zemlje, a pobjednička titula pripala je Marku Ristiću iz Bass bara u Puli.

Drugoplasirana je Gabrijela Petrović iz splitskog caffea Štacija, a treće mjesto pripalo je Kristijanu Bandalu iz Coffee and Cake Zadar. Tri najbolja natjecatelja nagrađena su specijaliziranim programima edukacija koje će im osigurati daljnje napredovanje i nadogradnju teorijskog i praktičnog znanja.

Inače, Franck je ove godine započeo i s provedbom programa “Franck Barista Coffee Inspiration”. Radi se o suradnji sa srednjim ugostiteljsko-turističkim školama i regionalnim centrima kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kroz posebno osmišljen program profesionalnih barističkih edukacija za učenike i nastavnike.

Program je integrirao različite obrazovne module za profesionalne bariste osmišljene s ciljem da se mladima pruži dodatna podrška i kvalitetan temelj za daljnje usavršavanje i izgradnju karijere.

“Uz Franck barističku akademiju, ovo je još jedan od načina na koji potičemo i podržavamo razvoj barističke scene ulaganjem u edukacije, stalno usavršavanje i poticanje izvrsnosti barističkih vještina mladih talenata”, ističe Hrvoje Tandara, rukovoditelj Trade Marketinga u Francku te poručuje kako je program podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te da ga planiraju dugoročno razvijati.

Komentirajte prvi

New Report

Close