Nakon 11 godina postojanja varaždinsko Veleučilište postalo vlasnikom prvih nekretnina

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 14:23
Press foto

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dekan Veleučilišta u Varaždinu prof.dr.sc. Marin Milković potpisali su danas ugovor kojim je, nakon 11 godina postojanja, varaždinsko Veleučilište napokon postalo vlasnikom prvih nekretnina.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dekan Veleučilišta u Varaždinu prof.dr.sc. Marin Milković potpisali su danas ugovor kojim je, nakon 11 godina postojanja, varaždinsko Veleučilište napokon postalo vlasnikom prvih nekretnina. Riječ je o dvije zgrade, do sada u vlasništvu Grada: jednoj od 1029 četvornih metara koju VELV već koristi, te o susjednoj zgradi od 997 četvornih metara s dvorištem. Obje se nekretnine nalaze na vrlo atraktivnoj lokaciji, u Križanićevoj ulici, a tržišna vrijednost procjenjuje im se na 18 milijuna kuna.

„ Nakon 11 godina djelovanja konačno više nismo beskućnici. Izuzetno smo zahvalni na ovom poklonu. Projekti obnove zgrada i dvorišta su gotovi i u siječnju iduće godine očekujemo raspisivanje javnog natječaja, dok bi u ožujku krenuli s obnovom objekata. Do listopada 2013. dobit ćemo nove dvije dvorane sa 150 sjedećih mjesta i jednu s 80 mjesta, niz laboratorija i urede za nastavnike. Planiramo ograditi cijeli prostor te urediti dvorište",  istaknuo je Marin Milković, dekan jednog od najuglednijih veleučilišta u Hrvatskoj koje više od 3 tisuće studenata školuje za uglavnom tehnička zanimanja.

„ Ovo je još jedan dokaz tvrdnji kako je ova gradska vlast u posljednjih godinu dana intenzivno radila na razvoju obrazovanja. Današnje darivanje dviju zgrada izravno će utjecati na podizanje studentskog standarda, baš kao i skorašnju izgradnju studentskog restorana, a uskoro i studentskog kampusa. Varaždin je odličan primjer kvalitetne  prenamjene prostora starih vojarni, jer i ove zgrade VELV-a, i studentski dom i restoran, kao i nova škola za djecu s teškoćama te POS naselje nekada su bile dijelovi vojarni diljem Varaždina", rekao je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, istaknuvši kako će se u Varaždinu iduće godine otvoriti dva velika gradilišta vezana u visoko školstvo vrijedna gotovo 20 milijuna kuna. „Izgradnja novog studentskog restorana i obnova dvije zgrade Veleučilišta neće pokrenuti samo građevinarstvo, već i niz malih obrtnika iz Varaždina i cijele regije“, dodao je.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close