Nakon 10-ak godina Google ponovno snima Hrvatsku

Autor: Darko Bičak , 07. travanj 2021. u 11:42

Gogle Street View automobili uskoro kreću na hrvatske ceste i po našim gradovima

Google Street View automobili ovog se proljeća vraćaju u Hrvatsku. Sljedećih mjeseci krenut će na put obilazeći mnoge gradove i ceste diljem zemlje. Cilj ponovne vožnje bit će ažuriranje fotografija Google Street Viewa gradova, cesta i autocesta na Google kartama.

Zahvaljujući usluzi Google Street View korisnici imaju priliku razgledati većinu hrvatskih gradova, kao što su Vukovar, Bjelovar ili Požega te brojne povijesne znamenitosti kao što su Orlandov stup u Dubrovniku katedrala svetog Jakova u Šibeniku ili osječka Tvrđa, kao i prirodne ljepote poput Parka prirode Papuk. Google je svjestan da se infrastruktura u gradovima, ali i među gradovima, s vremenom mijenja i razvija, kao i da ponekad prirodne katastrofe ostave svoj trag, pa fotografije treba redovito ažurirati. Nove fotografije pomoći će korisnicima da se još bolje orijentiraju i lakše planiraju putovanja.

Street View je popularna značajka Google karata dostupna u više od 220 zemalja širom svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu razgledavati različite ulice te kulturno i nacionalno naslijeđe u 360 stupnjeva. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i Google kartama za mobilne uređaje.

U Hrvatskoj je usluga Street View dostupna od 2012. godine i stalno se ažurira kako bi omogućila što vjerniju sliku stvarnosti. Osim ulica i cesta, Google je fotografirao i pješačke zone hrvatskih gradova i drugih mjesta do kojih automobili nemaju pristup, kao što je splitska Riva ili Stari grad u Varaždinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close