Najveći hotelijeri kreću u akciju, u vrhu i jedan bivši ministar

Autor: Marija Crnjak , 14. svibanj 2018. u 13:54
Foto: Marijan Sušenj / Pixsell

Udruga će se baviti strateškim pitanjima u turizmu, od porezne politike, pitanja turističkog zemljišta, zapošljavanja i kadrova u turizmu, neslužbeno doznajemo.

Nakon nedavne osnivačke skupštine, za nekoliko tjedana i službeno će se registrirati nova hrvatska krovna turistička udruga u čijem će radu sudjelovati najveće hrvatske turističke kompanije iz cijele zemlje, kao što su Valamar Riviera, Plava laguna, Maistra, Bluesun, Falkensteiner, Turisthotel…

Kako doznajemo, udruga će se baviti strateškim pitanjima u turizmu, od porezne politike, pitanja turističkog zemljišta, zapošljavanja i kadrova u turizmu. Za operativu će na mjestu direktora udruge biti zadužen Veljko Ostojić, bivši ministar turizma koji upravo odrađuje zadnje dane u Agrokorovoj Agrolaguni, u koju je stigao nakon angažmana u Agrokorovoj Karismi.

Ovo su zasad neslužbene informacije koje Poslovnom dnevniku u petak nitko nije želio potvrditi ni imenom komentirati prije službene registracije, sve dok se ne okupi ekipa i ne definiraju prvi konkretni potezi.

Istarska inicijativa

Ideja koja je navodno potekla iz Istre, gdje je sjedište prve tri najveće turističke kompanije, je da se izgradi jedna snažna krovna udruga koja će se sustavno baviti strateškim problemima i pitanjima sektora, odnosno snažna lobistička snaga koja će nastupati prema donositeljima odluka. Osnivači udruge navodno nisu zadovoljni radom i učinkom Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH), koja je ovih dana ostala i bez predsjednika izvršnog odbora Ronalda Korotaja, inače člana Uprave Plave lagune, koji je podnio neopozivu ostavku u UPUHH-u početkom svibnja. Korotaj također nije bio dostupan da nam to potvrdi.

Žele podići konkurentnost

Mišljenje osnivača udruge je da dovoljno snažnu poziciju nemaju ni ostala udruženja poslodavaca poput Hrvatske gospodarske komore ili Hrvatske udruge poslodavaca, a svoju poziciju kane izgraditi snažnom argumentacijom s kojom će vladu pokušati uvjeriti na koji način se može u boljoj mjeri iskoristiti turistički potencijal Hrvatske, odnosno podići konkurentnost.

Tko će biti novi predsjednik nove udruge nije poznato, a vjeruje se da će to biti predstavnik jedne od tri najveće turističke kompanije.

Komentirajte prvi

New Report

Close