Najveći sajam karijera održan na ZŠEM-u

Autor: Promo , 11. ožujak 2024. u 22:00
94 % ZŠEM-ovaca zapošljava unutar jedne godine nakon završetka studija/PD

Vrhunac studentskog plasiranja na tržište rada i suradnje s najuspješnijim tvrtkama.

Student Future Day tradicionalni je sajam karijera u organizaciji Zagrebačke škole ekonomije i managementa, pokrenut na inicijativu studenata.

Cilj ovog projekta je predstaviti ZŠEM, njegove studente i alumne uspješnim poslodavcima. Student Future Day omogućuje kvalitetno spajanje ponude i potražnje na tržištu rada, odnosno tvrtkama omogućuje lakši pristup motiviranim studentima te brže i efikasnije pronalaženje kvalitetnih studenata za stalne i povremene studentske poslove, stvaranje baze podataka, istovremeno pomažući studentima ZŠEM-a pri pronalasku stručne prakse i potencijalnog trajnog zaposlenja, ovisno o potrebama pojedine tvrtke u određenom trenutku. Sudjelovanjem na SFD-u studentima se omogućava lakši prijelaz sa studija na tržište rada.

160

radnih sati kroz dvije stručne prakse studenti ZŠEM-a odrade tijekom četverogodišnjeg prijediplomskog studija

Jačanje imidža tvrtki
Ovaj događaj predstavlja vrhunac studentskog plasiranja na tržište rada i kontinuirane suradnje s najuspješnijim tvrtkama na hrvatskom tržištu. Tvrtkama sudionicima SFD omogućuje pristup najboljim studentima ZŠEM, kako bi među njima prepoznali idealne kandidate za praktičan rad te studentske ili stalne poslove. Kroz sudjelovanje na ovom događanju, tvrtke jačaju svoj imidž poželjnog poslodavca među nadolazećim generacijama na tržištu rada.

Također, studenti ZŠEM-a tijekom četverogodišnjeg prijediplomskog studija odrađuju dvije stručne prakse u trajanju od 160 radnih sati. Velika većina studenata ostaje i nakon odrađenih radnih sati u kompaniji te uz studij rade preko studentskih ugovora. Upravo zbog tog radnog iskustva studenti ZŠEM-a neće ćuti pri prvom zapošljavanju nakon studija rečenicu “Žao mi je nemate radnog iskustva.”

Podatci govore kako se 94% ZŠEM-ovaca zapošljava unutar jedne godine nakon završetka studija dok 40% njih radi tijekom samog studiranja. Ove godine na Student Future Dayu sudjelovalo više od 35 tvrtki, a neke od njih su Coca- Cola HBC,Infobip, Privredna banka Zagreb, Philip Morris Zagreb, Bomark Adria, E.ON, Fortenova grupa, M San, Jamnica, HT, KPMG, Kaufland, PWC, BAT i mnoge druge.

Lesić: Ovo je super prilika da studenti upoznaju tvrtke i potencijalno dogovore stručnu praksu. Uz ovolik izbor firmi ima za svakoga ponešto.

Najbolja odskočna daska
“Od prvog dana, pa evo sve do dana današnjeg, kao što možete vidjeti i iz priloženog ZŠEM svojim studentima pruža razne aktivnosti i mogućnosti. Iako sam student tek prve godine ne znam od kuda bih krenuo, bi li to bio Riyadh i posjet MENA Climate Weeku, prestižna partnerska sveučilišta, sva gostujuća predavanja od brojnih iskusnih hrvatskih i stranih poslovnih ljudi.

Još tri godine se vidim ovdje na ZŠEM-u jer kao što sam napomenuo mislim da ukoliko se netko želi probiti u poslovnom svijetu, ZŠEM je najbolja odskočna daska za to u regiji. Nakon toga volio bih otići na master u Ameriku na neko od najprestižnijih fakulteta svijeta.

Od SFD-a prvenstveno očekujem da će pozitivno doprinjeti svim studentima isto kao i firmama jer smatram da ovdje na ZŠEM-u mogu dobiti kvalitetne ljude. Mislim da je ovo super prilika da studenti upoznaju tvrtke i potencijalno se dogovore stručnu praksu te saznaju kojima se poslovima bave tvrtke. Uz ovolik izbor firmi ima za svakoga ponešto!” – Marin Lesić, student prve godine ekonomije i managementa na ZŠEM-u

Ove godine 19. Student Future Day održao se 7. ožujka na kampusu ZŠEM-a u samom centru Zagreba.

Komentirajte prvi

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close