Najveće ulaganje u povijesti grada: Za obnovu perivoja 14,3 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2018. u 08:57
Foto: Getty Images

Projekt je to koji je prijavljen u sklopu otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine.

Projektom Parkovni biseri Slavonije obnovit će se postojeća i sagraditi nova infrastruktura parka i perivoja dvorca Pejačević u Našicama kako bi  taj kraj bio još zeleniji, urbaniji i življi, piše Glas Slavonije.

Projekt je to koji je prijavljen u sklopu otvorenog poziva za dostavu projektnih prijedloga Promicanje održivog razvoja prirodne baštine. Grad Našice bio je prijavitelj, a partneri su bili Grad Valpovo i Javna ustanova Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije.

Gradu Našicama za revitalizaciju parka odobreno je 14,3 milijuna kuna, od čega je 80 posto doprinos EU-a. Ovih je dana između Grada Našica i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU potpisan ugovor o dodjeli sredstava.
– To su najveća sredstva i najveća investicija u povijesti Grada Našica, a posebno je značajno što je to novac iz Europske unije. Europskim sredstvima namjeravamo također obnoviti Veliki i Mali dvorac. Obnovom i uređenjem parka i dvoraca želimo da Našice u budućnosti postanu važna turistička destinacija ovoga dijela Hrvatske. Obnova prirodne baštine je početak, a kulturne baštine nastavak velikog i opsežnog posla – rekao je  gradonačelnik Josip Miletić.

Park, koji se nalazi u samom središtu gradske jezgre Našica, obnavljat će se prema Studiji zaštite i projekta revitalizacije parka pokraj dvorca, a koju je prije pet godina naručio Grad. Studijom je predviđena gradnja javne rasvjete te rekonstrukcija i uređenje sportskih terena (za tenis, rukomet, košarku, mali nogomet, odbojku na pijesku), također i atletske staze te sprava za vježbalište. Procjenjuje se da će ulaganja u sportska igrališta, kaže gradonačelnik Miletić, iznositi više od dva milijuna kuna.

Osim igrališta, uredit će se i obnoviti šetnice te zelene i hortikulturne površine. Uredit će i glavni ulaz u park i okretište s parkingom, a projekt predviđa i uređenje ograde s kapijom ispred Velikog dvorca te stepenište od hotela prema Malom dvorcu. Također, uredit će se prostor za veća okupljanja te za školu u prirodi s pratećim sadržajima. Planirana je i gradnja drvenih vrtnih sjenica i turističko-informativnog objekta. Osim toga, obnovit će se i urbana oprema u praku.

Komentirajte prvi

New Report

Close