FOTO: Najveća investicija u povijesti tvrtke: Hrvatska pošta otvorila centar koji je 
privukao i Amazon

Autor: Poslovni dnevnik , 24. rujan 2019. u 07:11
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Strateški je odabrana lokacija nedaleko MZLZ “Franjo Tuđman” i autoceste, a gradnja je počela 2017.

Najveća investicija u povijesti Hrvatske pošte, suvremeni sortirni centar u koji je uloženo 345 mil. kuna jučer je otvoren u Velikoj Gorici. U sklopu kompleksa na oko 35 tisuća kvadrata sama sortirnica zauzima 11.000 m2 i u njoj će se paketi izbacivati brzinom od 15.000 komada/h, a u V. Gorici isprva će raditi 1400, a potom 1800 zaposlenika.

Strateški je odabrana lokacija nedaleko MZLZ “Franjo Tuđman” i autoceste, a gradnja je počela 2017. Kako je Poslovni dnevnik objavio u srpnju, upravo je ovaj centar jedan od razloga zbog kojih se Pošti smiješi mogućnost suradnje s Amazonom. Navodno taj globalni trgovac razmatra s HP-om ugovoriti neki oblik suradnje za dostavu i logističku potporu na hrvatskom, a potencijalno i na čitavom regionalnom tržištu. Ekspertni tim Amazona na ljeto je tako obišao i velebni centar u Velikoj Gorici.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Pa da li ima nešto dublje osim članka koji to kaže. Da li ima izjava nekog iz Amazona na kojoj sve ovo može temeljiti. Nisam pronašao tako nešto, zato kažem da zvuči rekla-kazala.


Ovo vezano za Amazon poprilično zvuči rekla-kazala.
Nije jer sam negdje zakačio vijest da Amazon planira otvoriti podružnicu u Hrvatskoj.

Ovo vezano za Amazon poprilično zvuči rekla-kazala.

Ogromna sortirnica koju opslužuje 1800 ljudi. pa tih 1800 moglo bi razvrstati pošiljke i ručno.
Nadalje zanima me da li sad pošta iz cijele Hrvatske ide na sortiranje u VG ili za lokalno kolanje pošte posao odrađuju na lokalnoj razini.

New Report

Close