Najveća hrvatska veledrogerija obustavila bolnicama isporuku lijekova

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2021. u 10:38
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dug prema veledrogeriji narastao je na više od dvije milijarde kuna.

Najveća hrvatska veledrogerija Medika od danas obustavlja isporuku lijekova i medicinskog materijala svim bolnicama, osim one u Lovranu, potvrdio je to Novom listu predsjednik uprave Medike Jasminko Herceg.

“S obzirom na to da iz vlade nema nikakvog odgovora , čak ni najave razgovora na naša upozorenja mi smo odlučili da od danas nijedna kutija lijeka neće otići ni u jednu bolnicu koja ne poštuje zakonske rokove plaćanja od 60 dana, a to su sve bolnice u Hrvatskoj osim one u Lovranu. Dug prema našoj veledrogeriji narastao je na više od dvije milijarde kuna, u ovom kvartalu isporučili smo robu u vrijednosti od oko milijardu kuna, a platili su nam najviše sto milijuna kuna. Vladajući ne nude nikakvo rješenje, ministar zdravstva Vili Beroš više se ni ne javlja na telefon”, kazao je Herceg za Novi list.

Dodao je da tako vlada ugrožava poslovanje tvrtke, isplatu obveza državi, pa i plaća radnicama i da nije bilo druge nego odmah krenuti s obustavom isporuke jer nema nikakve povratne informacije da bi se problem mogao početi rješavati.

Komentirajte prvi

New Report

Close