Najveća dentalna grupacija u srednjoj i jugoistočnoj Europi investirala u Dragaš Dental Design

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2023. u 12:17
Foto: Adria Dental Grupa

Nakon zadarskog Dentexa ovo je nastavak investicija Adria Dental Grupe na domaćem dentalnom tržištu s ciljem nastavka pružanja vrhunskih dentalnomedicinskih usluga u čitavoj Adria regiji.

Adria Dental Group (ADG), najveća grupacija dentalne medicine u Hrvatskoj, srednjoj i jugoistočnoj Europi, nastavlja ulagati u rast i razvoj domaćeg dentalnog tržišta. Novost je investicija u najveću dentalnu kliniku na slavonskom području, Dragaš Dental Design.

Dragaš Dental Design iz Čepina tržišni je lider u Slavoniji, raspolaže s četiri suvremeno opremljene ordinacije i vlastitim dentalnim laboratorijem, te broji 27 zaposlenih. Nakon zadarskog Dentexa ovo je nastavak investicija Adria Dental Grupe na domaćem dentalnom tržištu s ciljem nastavka pružanja vrhunskih dentalnomedicinskih usluga u čitavoj Adria regiji.

“U ovoj smo investiciji vidjeli veliku priliku za naš daljnji rast i razvoj. Biti dijelom grupacije koja objedinjuje znanje, vrhunsku i najnoviju tehnologiju te standardiziranu uslugu u svim svojim klinikama važan je korak za naš tim i poslovanje. Drago nam je da je tim ADG-a prepoznao naš rad, trud, znanje i rezultate. Težili smo dodatnom jačanju pozicije na tržištu i suradnji s najvećim profesionalcima u industriji, što smo sad i ostvarili”, istaknuli su iz Dragaš Dental Designa čiji su osnivači Matea Penavić Dragaš, dr. med. dent. i Zoran Dragaš, dr. med. dent.

Adria Dental Grupa je u protekle dvije godine investicijama i širenjem izrasla u mrežu od devet klinika, sedam dentalnih laboratorija, 95 najmodernijih dentalnih ordinacija s 527 zaposlenih. Pridruživanjem klinike Dragaš Dental Design ADG potvrđuje svoju lidersku poziciju i u Slavoniji.

“Dragaš Dental Design sastoji se od tima vrhunskih liječnika dentalne medicine koji primjenjuju individualizirani pristup svakom pacijentu. Upravo je njihov pristup, uz digitalizirani laboratorij i vrhunsku tehnologiju razlog zašto ih vidimo kao dugoročne partnere na našem poslovnom putu. ADG je centar izvrsnosti u ovom dijelu Europe, a naš je cilj rasti i nastaviti investirati u domaću dentalnu medicinu, kako bismo pacijentima mogli pružati još bolju, kvalitetniju i potpuniju uslugu”, izjavio je Gordan Muškić, predsjednik Uprave Adria Dental Group.

Adria Dental Group čine Arena Dental, Salona Dental, Rident, Dentum, Fiziodent, Dentex i Dragaš Dental Design koje godišnje imaju više od 60.000 pacijenata i u svojim klinikama i laboratorijima uspješno realiziraju više od 230.000 zahvata s ukupnim godišnjim prihodom od preko 40 milijuna eura.

“Cilj naše grupacije jest zadovoljan pacijent. To postižemo simbiozom najsuvremenije tehnologije i stručnošću naših dentalnih profesionalaca koji svakodnevno pružaju vrhunsku uslugu našim pacijentima diljem Hrvatske. Drago nam je što nas na tom putu odsad prati i sjajan partner iz Slavonije”, istaknuo je prof. dr. sc. Andrija Petar Bošnjak, dr. med. dent. spec. parodontologije, glavni medicinski direktor Adria Dental Group.

Provectus Capital Partners (PCP), investicijska tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, osnovala je najveći fond privatnog kapitala u Adria regiji, koji drži vlasnički udio u Adria Dental Group.

Komentirajte prvi

New Report

Close