Najvažniji skup financijaša od 21. do 23. listopada u Rovinju

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2020. u 21:59
Okupljenima na konferenciji Izazov promjene obratit će se i čelnik Hanfe Ante Žigman

Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom po 11. će put dodijeliti nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima.

Konferencija Izazov promjene održat će se i ove godine, ali u nešto smanjenom opsegu zbog situacije s pandemijom koronavirusa. Kako su u četvrtak priopćili sa Zagrebačke burze, konferenciju već devetu godinu zajednički organiziraju Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava i Zagrebačka burza, a održat će se od 21. do 23. listopada u Rovinju.

Na konferenciji uobičajeno sudjeluje oko 450 sudionika iz svih grana financijske industrije, iz Hrvatske, regije i svijeta. Obzirom na okolnosti, ove godine događanje je kapacitirano na najviše 200 sudionika. Do 2011. Zagrebačka burza te mirovinski fondovi organizirali su svoje godišnje konferencije zasebno, a udruživanjem ta dva događanja 2012. kreirano je vjerojatno najveće, a svakako najvažnije godišnje okupljanje domaće i regionalne financijske zajednice.

Sudionicima će se ove godine obratiti ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, zatim čelnik Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Ante Žigman te guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić. Još se očekuje potvrda dolaska ministra financija Zdravka Marića. Predviđena su i predavanja domaćih i stranih govornika iz domene globalnih i europskih ekonomskih i tržišnih kretanja te upravljanja imovinom fondova.

Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom po 11. će put dodijeliti nagrade tvrtkama koje su ostvarile najbolje odnose s investitorima. U konkurenciju ulaze društva iz sastava indeksa CROBEX te društva uvrštena u Vodeće i Službeno tržište Zagrebačke burze, a o nagrađenima se odlučuje temeljem statističkih kriterija koji se odnose na poštovanje Pravila Burze te na osnovi ankete provedene među sudionicima tržišta kapitala.

Komentirajte prvi

New Report

Close