Najpoželjniji poslodavci dm, Lidl i Mueller

Autor: Poslovni dnevnik , 18. veljača 2015. u 21:59
Prvi šestu godinu zaredom/D. Višnjić/PIXSELL

Prvi put među 20 najatraktivnijih poslodavaca Rimac Automobili.

Zagreb Tvrtka dm-drogerie markt najpoželjniji je poslodavac u Hrvatskoj već šestu godinu zaredom, pokazalo je 11. istraživanje portala MojPosao.

Na drugom je mjestu Lidl, a na trećem Mueller trgovina Zagreb. HT je na listi 20 najpoželjnijih poslodavaca zauzeo četvrto mjesto, dok je na petom mjestu Ina.  Ikea Hrvatska s lanjskog je 10. mjesta došla na šesto. Između 10. i 20. mjesta tri su banke: Zagrebačka je na 12. mjestu, PBZ na 17. te Erste&Steiermaerkische bank na 18. mjestu. Prvi se put među 20 najatraktivnijih poslodavaca našla tvrtka Rimac Automobili. Istraživanje je pokazalo, uz ostalo, da je najatraktivnija tvrtka za oba spola dm-drogerie markt, iako je žene (17,7%) preferiraju u odnosu na muškarce (6,5%).

Muškarcima je na drugom mjestu Ina, a ženama Mueller trgovina Zagreb. Visina plaće nije presudan faktor privlačnosti nekog poslodavca, tek je na petom mjestu. Kao presudni čimbenik atraktivnosti petina ispitanika (21%) izdvojila je sigurnost radnog mjesta. Više od polovice ispitanika (61%) često razmišlja o promjeni poslodavca. 

Komentirajte prvi

New Report

Close