U Hrvatskoj 64 novozaraženih, ukupno ih je 1407, jedan preminuli u bolnici u Dubravi

Autor: Poslovni.hr , 09. travanj 2020. u 14:05
Foto: Pool

Vlada je ranije u hitnu saborsku proceduru uputila izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima su proširene ovlasti sanitarnih inspektora, a COVID-19 uvršten u popis zaraznih bolesti.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da u 24 sata imamo 64 nova bolesnika, 1407 ukupno zaraženih. Oporavljenih je 219. Od jučer je preminuo bolesnik u KB Dubrava, starije je dobi sa opsežnim komorbiditetom. To je 20. žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

24 osobe su na respiratoru, 326 je hospitaliziranih.

Vezano za zarazu u domu u Koprivnici te stanju u domu za starije u Splitu, Capak je rekao da su u Koprivnici evidentirani svi kontakti te da su im određene epidemiološke mjere.

Radi osiguranja provedbe epidemioloških mjera i ograničavanja širenja epidemije koronavirusa, Vlada je ranije u hitnu saborsku proceduru uputila izmjene i dopune Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojima su proširene ovlasti sanitarnih inspektora, a COVID-19 uvršten u popis zaraznih bolesti.  “U cilju zaštite pučanstva od zaraznih bolesti čije sprječavanje i suzbijanje je od interesa za državu, izmjenama zakona bolest COVID-19 određuje se zaraznom bolešću na koju se primjenjuju odredbe zakona”, objasnio je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade u četvrtak obrazlažući izmjene i dopune zakona.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bojim se da su sve restrikcije uzaludne, jer nije bilo adekvatne kontrole rizičnih skupina, pogotovo staračkih domova. Na žalost u sanitarnoj inspekciji rade podobni koji nisu zdravstveni strucnjaci- sanitarni inzenjeri. Tamo ima tehnologa, profesora i ostalih koji se nisu za to školovali, vec su tamo uhljebljeni. Isto kao i sto je prof. Arheologije i povijesti ravnatelj doma za starije. Sad se vidi koliko je to dobro i pametno.

New Report

Close