‘Najglasniji’ radnik Uljanika sad mu je – direktor

Autor: Marija Brnić , 21. prosinac 2020. u 22:00
Samir Hadžić /SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL

Za menadžeriranje u zahtjevnom projektu pokretanja Uljanika bez potrebnih je kvalifikacija i referenci.

Godinu dana od kada je država kao glavni vjerovnik odlučila pokušati restart brodogradnje u Uljaniku prijenosom imovine i koncesije na tvrtku-kćer Uljanik Brodogradnja 1856, trebalo je da se pronađe menadžera za taj neizvjestan posao.

Prošli tjedan je dotadašnju privremenu direktoricu, inače stečajnu upraviteljicu “majke” Mariju Ružić, zamijenio Samir Hadžić, najglasniji iz redova radnika u borbi za očuvanje Uljanika. Jedan je od mlađih radnika ugaslog škvera, u kojem je radio brojne poslove, kako kaže – od cjevara do skladištara.

Za menadžeriranje u zahtjevnom projektu pokretanja Uljanika bez potrebnih je kvalifikacija i referenci. Taj ozbiljan posao obavljat će šest mjeseci, a prvi će zadatak je realizacija kredita od 32,5 mil. kuna kod HBOR-a, za koji je Vlada odobrila jamstvo, kojim će omogućiti zapošljavanje i nabavu opreme.

Priprema za proizvodnju bi trebala biti obavljena do proljeća, kako bi bili spremni za jedini posao predviđen programom kojeg su podržali vjerovnici, dovršetak broda za 526.

Brod je kao dio stečajne mase Uljanika na javnoj dražbi, trećoj s rokom prikupljanja ponuda do 23. veljače.

Procijenjena mu je vrijednost je 128 mil. kuna, a u ovom krugu nudi se za 32 milijuna. Za dovršetak gradnje procjenjuje se da će biti potrebno oko 45 mil. eura, što bi država trebala poduprijeti jamstvom.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Od cjevara do skladištara? Pa direktora? A jel bio slastičar? Yugo pi*darije! Kao kad bravar postane maršal a odmah zna i svirati klavir 👍

Što bi moglo poći krivo? neka svaki Hrvat da po tisuću kuna pomoći i bude sretan da imamo naše brodogradilište

New Report

Close