Najbolji studenski projekti na Europskim sveučilišnim igrama u Zagrebu i Rijeci bit će nagrađeni sa 360.000 kn.

Autor: Marta Duić , 15. listopad 2015. u 22:00
Ministar turizma Darko Lorencin i Darko Liović iz HAMAG-BICRO-a

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Ministarstvo turizma i Grad Zagreb osigurali su bogate nagrade, a pomoći će i u realizaciji pobjedničkih studentskih rješenja.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Ministarstvo turizma i Grad Zagreb osigurali su bogate nagrade, a pomoći će i u realizaciji pobjedničkih studentskih rješenja.  Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pokrenula je projekt UNIverzI-JA-DA kojim se dodjeljuju financijska sredstva najboljim studentskim projektima u rješavanju zadataka tijekom održavanja Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci u srpnju 2016. godine.

Svi se studenti sa zanimljivim idejama mogu se prijaviti do 31. listopada 2015. godine. Kako kažu iz HAMAG BICRA osnovni cilj projekta UNIverzI-JA-DA je pružiti priliku studentima da se na stvarnim zadacima i uz podršku mentora educiraju i upoznaju s poduzetništvom te realiziraju svoju inovativnu ideju. Studenti se prijavljuju preko Mreže studentskih poduzetničkih inkubatora (MSPI) čije su aktivnosti usmjerene na mentorstvo, edukaciju i poticanje studenata na ulazak u poduzetništvo te izgradnju poduzetničkih vještina već za vrijeme studija.

Projektom UNIverzI-JA-DA traže se četiri pobjednička projekta iz tri kategorije – Mobilna aplikacija,Turistička promocija hrvatske kulture i sporta te Urbani Zagreb – koji će se ocjenjivati prema kriterijima inovativnosti, izvedivosti, iskustva i kvalificiranosti tima, dodane vrijednosti i financijskih resursa. Nakon predstavljanja projekata pred žirijem koje će biti 6. studenog 2015., stručni žiri će do 11. studenog odabrati devet timova finalista, po tri iz svake kategorije. Rok za dostavu finalnih projektnih prijedloga i prezentacija je 31. prosinca 2015. godine., a javno predstavljanje i objava pobjednika biti će 11. siječnja 2016. HAMAG-BICRO će devet studentskih timova koji uđu u finale nagraditi s 10.000 kuna.

Ministarstvo turizma koje je partner projekta, financira realizaciju dvaju pobjedničkih projekata iz kategorije turistička promocija hrvatske kulture i sporta u iznosu od 200.000 kuna. Grad Zagreb za realizaciju pobjedničkog rješenja u kategoriji Urbani Zagreb izdvaja 70.000 kuna, dok Udruga Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016 osmišljava zadatak u kategoriji mobilne aplikacije te osigurava da se sva pobjednička rješenja primjene tijekom Europskih sveučilišnih igara.

Komentirajte prvi

New Report

Close