Najbogatiji ministar ima 11 nekretnina, dva BMW-a, dionice u očevoj tvrtki i milijun kuna štednje

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2019. u 12:33
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Darovnim ugovorom novi je ministar stekao i stan u Zagrebu od 51 kvadrata, vrijedan 954 tisuće kuna.

Imovinska kartica novog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana je ''najteža'', ne samo među novim ministrima, nego uopće, pišu RTL vijesti.

Ministar posjeduje cijeli niz nekretnina. Ima kuću s okućnicom u Stubičkim toplicama površine 1574 četvorna metra čija se vrijednost procjenjuje na 601.000 kn, a koju je dobio na dar. Također posjeduju i trećinu kuću s okućnicom u Privlaci površine 909 četvornih metara koja vrijedi 766.000 kuna, a stekao ju je na isti način kao i prvu.

Najskuplja je definitivno kuća s okućnicom ukupne površine 1866 metara kvadratnih u Zagrebu, vrijedna čak devet milijuna i 280 tisuća kuna. Kuća je stečena darovnim ugovorom, a Radman je njezin suvlasnik sa suprugom.

Darovnim ugovorom novi je ministar stekao i stan u Zagrebu od 51 kvadrata, vrijedan 954 tisuće kuna. Vlasnik je i trećine stana od sto kvadrata u Crikvenici, vrijednog pola milijuna kuna. Jedina nekretnina koju nije stekao darovnim ugovorom, već osobnim kapitalom, također je stan u Zagrebu od 147 kvadrata, vrijedan dva milijuna i 720 tisuća kuna.

Njegova supruga posjeduje pak stan u Baškoj Vodi od sto kvadrata, vrijedan milijun i pol kuna, a koji je stekla također darovnim ugovorom, pišu RTL vijesti.

Novi ministar u Strmcu Stubičkom ima i šumu površine nešto veće od deset tisuća kvadrata, vrijednu oko sto tisuća kuna. U Strmcu Stubičkom ima i livadu od 1105 kvadrata, vrijednu 8400 kuna, te šumu od 201 kvadrata, vrijednu 10.700 kuna. Osim toga, u Privlaci ima i građevinsko zemljište od 1116 kvadrata, vrijedno 298 tisuća kuna, a upisan je kao vlasnik trećine. 

Bogatstvo Grlića Radmana je i u dionicama tvrtke Agroproteinka d.d. Posjeduje ih 1419, a vrijednost pojedinačne dionice iznosi 2630 kuna. Dionice je prenio na fizičku osobu zbog obnašanja dužnosti, a riječ je o tvrtki njegova oca Ante Grlića Radmana, preminulog početkom ove godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Apsolutno je zanimljivo vidjeti na koji način su se obogatili svi naši ministri, nitko od njih ništa nije stekao isključivo svojim primanjima.

New Report

Close