Najavili osnivanje nove Komunističke partije Hrvatske

Autor: Agencija VLM , 04. svibanj 2013. u 17:31
Uz zvuke vatrogasne sirene, danas točno u 15.05 sati, u Kumrovcu je obilježena 33. godišnjica smrti Josipa Broza Tita. Arhivska fotografija: PXLL

Na komemoraciji se ove godine okupilo oko 150 poštovalaca Titova djela.

Uz zvuke vatrogasne sirene, danas točno u 15.05 sati, u Kumrovcu je obilježena 33. godišnjica smrti Josipa Broza Tita. Na komemoraciji se ove godine okupilo oko 150 poštovalaca Titova djela. Iz Umaga sa svojom Titovom štafetom potegao je i 71-godišnji Radoslav Ilić – Mrki, vlasnik Caffe bara Tito, koji je za 25. svibnja, Dan mladosti i Titov rođendan, najavio u Kumrovcu i osnivanje nove Komunističke partije Hrvatske.

– Tito je bio jedina svjetla točka u Hrvatskoj koja se digla protiv okupatora i bio je čovjek koji je za razliku od današnjih političara imao svoju viziju – rekao je s uzdignutom štafetom i titovkom na glavi Titov obožavatelj Mrki. Na Titovoj komemoraciji cvijeće je položila i aktualna županijska vlast – krapinsko – zagorska županica Sonja Borovčak i saborski zastupnik Željko Kolar, ali i, znakovito, i članovi najbrojnije zagorske dragovoljačke udruge Domovinskog rata – UHDVDR-a.

Ivan Fumić, nekadašnji predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista, a danas predsjednik Komisije za međunarodne odnose SABA rekao je kako je Tito imao i loših poteza, ali je bilo daleko više onih dobrih koji su obilježili povijest 20. stoljeća.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Prvo lustracija!

Svaki ratni zločin treba procesuirati, pa tako i onaj od 41 do 46 godine.

Tko je bolesnike pustio iz Vrapča ?

New Report

Close