Naivni građani ostali bez desetaka tisuća kuna, policija upozorava na drske prijevare

Autor: Poslovni.hr , 09. veljača 2022. u 15:30
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama.

U ponedjeljak, 7. veljače oko 14.15 sati (prijavljeno 8. veljače) na Medveščaku u Ulici Jurja Biankinija, nepoznati se počinitelj putem telefona lažno predstavio 73-godišnjakinji kao službena osoba, nakon što je povjerovala u njegovu lažnu priču, došao je do njenog stana i ona mu je predala nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer, 8. veljače oko 11 sati u Novom Zagrebu u Ulici Viktora Kovačića,  u ovome slučaju, nepoznata ženska osoba nazvala je 67-godišnjakinju, lažno se predstavila kao službena osoba, nakon toga je oštećena u dva navrata tijekom dana nepoznatim muškim osobama, koje su došle do njenog stana predala više desetaka tisuća kuna.

Policijska uprava zagrebačka upozorava svoje građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).

Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.

Komentirajte prvi

New Report

Close