Kome će nagrada od 100.000 kuna – spremačici, vozačici ili robotičaru?

Autor: Mladen Miletić , 07. studeni 2022. u 07:00
Mali svjetionik nagradu dodjeluje petu godinu zaredom, a svečanost će se održati u petak u Mozaik Event Centru/Mali svjetionik

Nakon što se u 2022. prijavilo 800 kandidata iz svih krajeva Hrvatske na natječaj Malog svjetionika, 22-člana komisija odabrala je deset “posebnih”.

Mali svjetionik već petu godinu dodjeluje nagradu “Naj radnik Hrvatske”, a dobitnika nagrađuje sa 100.000 kuna.

Od 2018. godine, kada je projekt pokrenut, ukupno je podijeljeno 400.000 kuna uz pomoć brojnih donatora, podrške pojedinih organizacija i volontera, a sve s ciljem promicanja optimizma, svijesti o vrijednim zaposlenicima i njihovim inspirativnim pričama.

Nakon što se u 2022. prijavilo 800 kandidata iz svih krajeva Hrvatske na natječaj Malog svjetionika, 22-člana komisija odabrala je deset “posebnih”. U tijeku je glasanje, a svečana dodjela nagrada održat će se u sklopu Global Leadership Summita u zagrebačkom Mozaik Event Centru u petak, 11. studenoga.

Uz prvonagrađenog Fond nagrade namijenio je deset tisuća kuna za drugoplasiranog i pet tisuća kuna za trećeplasiranog. Nagrada, inače, nosi ime dr. Dražena Glavaša, inicijatora projekta, a prošle godine pripala je 46-godišnjem Zlatku Piscu, višem stručnom savjetniku za pomorce u Lučkoj kapetaniji Split.

Projekt se provodi s ciljem promicanja optimizma u Hrvatskoj i pronalaska individualaca koji radom i etikom čine svoju zajednicu boljim mjestom.

U top 10 ušli su Nataša Šantić, vjeroučiteljica u Ekonomskoj školi u Đakovu, Ivica Kolarić, profesor u I. osnovnoj školi u Varaždinu i voditelj Centra izvrsnosti za robotiku Varaždinske županije, Ivana Delić, dentalna tehničarka i djelatnica IDC Ružević u Splitu, Ana Madžar, spremačica u zagrebačkoj OŠ Ljubljanica, Marin Ivančević, medicinski tehničar hitne pomoći u Splitu, Slavica Janković, profesionalna vozačica kamiona u firmi Orao d.o.o. iz Osijeka, Elvira Troha, voditeljica poslovnice Konzuma iz Čabra, Zvonimir Arapović, voditelj animacijskog tima u hotelu Valamar Meteor i Štefica Kolačko, vozačica autobusa u Autobusnom prijevozu Varaždin.

Sve kandidate moguće je pobliže upoznati na web stranici Malog svjetionika, gdje su prikazane i cjelovite prijave za Top 10 kandidata.

Komentirajte prvi

New Report

Close