Nad kupovinom Dalmacijavina nadvio se veliki upitnik

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2015. u 11:40
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na kupnju posrnulog proizvođača pića hrvatski „kralj šećera“ odlučio se zbog komplementarnosti s njegovom proizvodnjom, svjestan toga da mora jako puno uložiti u modernizaciju proizvodnje.

Nakon što je Državno odvjetništvo povuklo žalbu, tvrtki Oštrc d.o.o., čiji je jedini osnivač Marinko Zadro, najveći dioničar virovitičke Viro grupe, otvoren je put za preuzimanje imovine Dalmacijavina u stečaju, piše Glas Slavonije.

Tvrtka je prodana u veljači ove godine, na 11. javnoj dražbi na splitskom Trgovačkom sudu, za 70,5 milijuna kuna. Na kupnju posrnulog proizvođača pića hrvatski „kralj šećera“ odlučio se zbog komplementarnosti s njegovom proizvodnjom, svjestan toga da mora jako puno uložiti u modernizaciju proizvodnje.

DORH je, naime, uložio žalbu protiv Zadrina stjecanja imovine jer je spornim smatrao prodaju parcela na Hvaru i u Vukovaru za koje se tvrdilo da su u vlasništvu države. Nakon službenog uručenja rješenja o povlačenju žalbe, što se prema medijskim najavama trebalo dogoditi do kraja prošlog tjedna, Zadri počinje teći rok od 60 dana za uplatu preostalih 70-ak milijuna kuna. To bi značilo da će do kraja listopada Dalmacijavino dobiti novog vlasnika i u dogledno vrijeme konačno stati na noge, no nad akvizicijom se ipak nadvio veliki upitnik.

Prema raspoloživim informacijama, odluku o kupnji Dalmacijavina u pitanje su doveli neriješeni imovinskopravni odnosi koji su isplivali na površinu, a koji, kako doznaje Glas Slavonije, datiraju još iz vremena bivše države.

Komentirajte prvi

New Report

Close