Nacionalni Stožer donio šest odluka: Evo koje su nove mjere na snazi

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2021. u 12:48
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Evo što je Božinović rekao o novim odlukama. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na sjednici Vlade kazao je da je Nacionalni Stožer donio je šest novih odluka na nacionalnoj razini u trajanju do 30. rujna, piše 24sata.

– Uz tri odluke kojima se produljuju mjere koje se odnose se na obvezno korištenje zaštitnih maski za lice, rad trgovina i organizaciju javnog prijevoza, Stožer je donio i odluku o obveznom posjedovanju EU digitalne covid potvrde za popisivače i kontrolore zbog skorašnje provedbe druge faze popisa stanovništva- kazao je šef Stožera Civilne zaštite Davor Božinović na današnjoj sjednici Vlade.

– Zatim izmjenu Odluke o ograničavanju okupljanja kojom je propisana nova mjera kojom je dopušteno održavanje sajmova i drugih gospodarskih i turističkih događanja, te priredbi na kojima se  prodaju, izlaži ili prikazuju proizvodi u zatvorenim prostorima, uz uvjet da organizator osigura da u te prostore ulaze samo osobe koje posjeduju EU digitalnu Covid potvrdu, dakle  izlagači, posjetitelji.

I treće, to je izmjena Odluke o privremenoj zabrani i privremenom ograničavanju prelaska preko granice u kojoj je novina da državljani trećih zemalja koji dolaze u  RH iz turističkih razloga i koji posjeduju potvrdu o uplati smještaja sada mogu predočiti i potvrdu o rezervaciji smještaja te će im se odobrit ulazak u RH. Negativni nalaz PCR testa i  dalje ne smije biti stariji od 72 sata –  kazao je Božinović o novim odlukama.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Hrvatice i hrvati, vrijeme je da počnemo saditi povrće u svakom kutku svoga doma pa nam neće trebat sajmovi, nećemo imat vremena za čitanje propagande na portalima, bit ćemo zdraviji, otporniji na viruse i odluke stožera.

New Report

Close