Načelnik Tisnog zbog premijera od države traži odštetu

Autor: Marina Biluš , 09. kolovoz 2017. u 21:59
Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin/H. Jelavić/PIXSELL

Platili smo pripreme za uvođenje, novac poreznih obveznika bačen je u vjetar, kaže Klarin-

O početka sam bio jedan od najvećih kritičara uvođenja poreza na nekretnine, ali Općina Tisno je prema uputama Ministarstva financija RH na vrijeme počela s pripremama te uložila znatna financijska sredstva u nove programe, edukaciju službenika te prikupljanje podataka.

Trošak koji je dosad nastao zbog političkog amaterizma i ovakvog postupanja prema jedinicama lokalne samouprave od strane predsjednika Vlade i ministra financija, značajan je za proračun Općine Tisno. Smatramo da je to novac poreznih obveznika koji je doslovno 'bačen u vjetar' te za to netko mora snositi odgovornost"Ovim je riječima bez imalo zadrške načelnik Tisnog najavio kako će ta Općina pokrenuti će postupak protiv Ministarstva financija i tražiti refundiranje utrošenog novca za ustrojavanje sustava i evidencija potrebnih za uvođenje poreza na nekretnine.

Oštra je to reakcija je na poruku premijera od utorka navečer da će tražiti da se odgodi uvođenje spomenutog poreza, koji se, usput budi rečeno, najavljuje pa događa još od vremena ministra financija Slavka Linića. "U ovom trenutku prevladava stav da, nakon dodatne analize i rasprave, vidimo da li je najmudrije rješenje da se predloži odgoda primjene toga poreza za jedno dogledno vrijeme", kazao je premijer gostujući u središnjem Dnevniku HRT-a, dodajući kako porez možda i nije "najbolje iskomuniciran". Podsjetimo, danima prije toga njegov je ministar financija detaljno objašnjavao na što se porez odnosi i kako će se provoditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close