Načelnik najavio: Gradit će se Dom za starije, sportski centar, prometna i komunalna infrastruktura…

Autor: Poslovni.hr , 09. prosinac 2021. u 08:58
foto: Unsplash

Najavio je i da će tijekom 2022. godine biti ishodovana građevinska dozvola za dogradnju osnovne škole, a nastavit će se sa agitacijom prema Županiji za početak dogradnje škole i sportske dvorane.

“U proteklom razdoblju Fažana je doživjela procvat na svim planovima, kako gospodarskim, tako kulturnim, na planu sporta i cjelokupnom djelovanju. Općina se povećala za nekoliko desetaka posto i danas ona broji 3.650 stanovnika. Od malog ribarskog mjesta i orijentacije na grad Pulu danas spadamo među deset najrazvijenijih općina u Hrvatskoj s velikom perspektivom u daljnjem razvoju”, poručio je načelnik Fažane Radomir Korać prilikom prezentiranja prijedloga proračuna Općine za 2022. godinu koji će se danas naći na dnevnom redu Općinskog vijeća.

Nastavak razvoja

– U tom su razdoblju napravljeni mnogi infrastrukturni projekti, ali mnogi su još pred nama. Općina Fažana i tijekom 2022. godine planira uložiti značajna sredstva u razvoj, i to 23.035.000 kuna za nabavu nefinancijske imovine, te 4.100.000 kuna putem kapitalnih pomoći komunalnim društvima poput Vodovoda i Pragrandea, što ukupno iznosi 27.135.000 kuna kapitalnih ulaganja, najavio je Korać i napomenuo da sve navedeno predstavlja 52,3 posto rashoda proračuna što ukazuje, dodaje, da Općina ima izrazito visoku razinu ulaganja, odnosno razvojni karakter, piše Glas Istre.

Od najistaknutijih infrastrukturnih projekata načelnik ističe izradu projektne dokumentacije i izgradnju Doma za starije i nemoćne osobe i Doma za mlade, izgradnju nogometnog centra u Fažani, izgradnju Društveno-sportskog centra Valbandon, skate parka, izradu projektne dokumentacije i izgradnju Vatrogasnog doma i servisne zone Komunalca, rekonstrukciju zgrade DV Sunce, izradu projektne dokumentacije i izgradnju pristupne ceste za reciklažno dvorište, rekonstrukciju ceste za MUP Valbandon, izgradnju prometnice u dijelu ulice Mala Vala jug, izradu projektne dokumentacije i izgradnju prometnice prema Manerini, izgradnju prometne površine u naselju Mala Vala čizma, izgradnju pješačke staze od plaže Fažana sjever do Pinete, izgradnju nogostupa na Perojskoj cesti, rekonstrukciju OO na Titovoj rivi, izgradnju igrališta za pse, izgradnju solarne rasvjete i rekonstrukciju javne rasvjete u Općini Fažana, te rekonstrukciju dijela obale u suradnji s Lučkom upravom.

Vodovod i kanalizacija

– Uz sve navedeno, značajna sredstva će se uložiti i u izgradnju vodovodne mreže i kanalizacije na području Valbandona. Tijekom 2022. započet će najveći projekt, Aglomeracija Pula sjever, koji rješava pitanje fekalne odvodnje i vodovodne mreže kojom će se omogućiti proširenje građevinskog područja i rješavanje sadašnje preopterećene fekalne mreže koja je i razlog izljeva u more te velika opasnost za daljnji razvoj turizma, istaknuo je Korać.

Najavio je i da će tijekom 2022. godine biti ishodovana građevinska dozvola za dogradnju osnovne škole, a nastavit će se sa agitacijom prema Županiji za početak dogradnje škole i sportske dvorane. Kazao je da će se iste godine započeti s izgradnjom jedne strane lučice u Valbandonu, čime će se dobiti novih stotinu vezova, a ujedno će se u suradnji s Lučkom upravom dovršiti i projekt luke Fažana.

Komentirajte prvi

New Report

Close