Nabavka borbenog aviona kreće od početka

Autor: Darko Bičak , 05. kolovoz 2019. u 22:00
Damir Krstičević ističe da se 'hrvatska Vlada ne predaje'/ Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministar obrane kazao u Kninu da ćemo nove lovce imati za ‘nekoliko godina’.

Ministar obrane Damir Krstičević je jučer iz Knina poručio kako je Vlada otvorila novi proces nabavke višenamjenskih borbenih zrakoplova te da će riješiti to strateško pitanje do kraja mandata.

"Hrvatska Vlada se ne predaje, otvoren je novi proces, i vjerujem da ćemo riješiti to strateško pitanje do kraja mandata, i da ćemo sigurno za nekoliko godina vidjeti višenamjenski borbeni zrakoplov iznad Knina", kazao je Krstičević.

Naime, Vlada je objavila već prije da je u petak 2. kolovoza održana druga po redu sjednica nedavno zasnovanog Međunarodnog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona.

Za razliku od 1. sjednice s koje je pušteno u javnost dosta materijala, ova je završila s općenitim priopćenjem kako se na sjednici prihvatilo načelni plan aktivnosti u procesu nabave aviona.

Uz to je i navedeno da nakon što se utvrdi interes za dostavljanjem ponuda, svim zainteresiranim državama uputit će se pisma kojim se formalno traže ponude aviona, a u skladu s taktičko-tehničkim zahtjevima.

To zapravo znači da se kreće u novu nabavku od samog početka te više nema favorita, a proces bi, prema dosadašnjim iskustvima, mogao trajati 2-4 godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close