Na temeljima antičke vile sa 1,8 milijuna kuna gradi se brend Danila

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2016. u 13:37
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Projekt je nastao na inicijativu Udruge za održivi razvoj Danila – Sv. Danijel koja je osnovana prošle godine.

Danas počinje provedba Integriranog programa valorizacije kulturne baštine u Danilu, čiji je nositelj Muzej grada Šibenika. Ovim projektom vrijednim milijun i 847 tisuća kuna financirat će se izrada projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju centra i prezentacija na ostacima antičke vile unutar arheološke zone Šemtorij.

Uz to, financirat će se uređenje tematske staze rekonstrukcijom postojećeg puta u duljini od 1,5 kilometara, te projekt za obnovu i opremanje crkve sv. Danijela.

Kako piše Šibenski portal, Europska unija sufinancirat će projekt iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u okviru Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’ u iznosu od milijun i 478 kuna, dok će ostatak osigurati Muzej grada Šibenika.

Projekt je nastao na inicijativu Udruge za održivi razvoj Danila – Sv. Danijel koja je osnovana prošle godine, a u upravnom odboru nalazi se i mr. sc. Željko Krnčević, kustos i dugogodišnji muzejski savjetnik Muzeja grada Šibenika, koji je ujedno i voditelj ovog europskog projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close