Na sajmu u Gudovcu predstavilo se više od 400 izlagača

Autor: Poslovni dnevnik , 26. ožujak 2023. u 22:00
Na sajmu se mogao vidjeti veliki izbor najnovije poljoprivredne mehanizacije/D. Špehar/PIXSELL

Država partner je Sjeverna Makedonija.

Na 24. Proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu koji se održao u Gudovcu pored Bjelovara predstavilo se više od 400 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država.

Osim velikog izbora najnovije poljoprivredne mehanizacije po povoljnim cijenama te svog potrebnog materijala za proljetnu sjetvu, u sklopu Proljetnog sajma održao se i Sajam opreme za hortikulturu HOROP, Sajam građevinske i komunalne opreme GRO-KO, a održat će se i niz edukacija, kao i izložba malih životinja.

Država partner je Sjeverna Makedonija. Otvorila ga je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je podsjetila na mjere pomoći poljoprivrednicima u sklopu četvrtog paketa mjera pomoći Vlade, a poseban naglasak stavila je na nadolazeće promjene u sustavu poticaja.

“Nalazamo se na početku kampanje za jedinstvene zahtjeve za potporu. Ovo je godina prijelaza i promjene, a mi ćemo osigurati da nijedan poljoprivrednik ne ostane bez ijedne potpore”, poručila je Vučković.

Osvrnula se i na strateški plan poljoprivrede vrijedan 3,8 milijardi eura naglasivši da je Republika Hvatska vlastiti udio u tomu programu povećala s 15 na 20 posto te tako poljoprivrednicima omogućila veća sredstva.

Ministrica je uručila 15-ak ugovora za programe ruralnog razvoja i to najviše u sektoru mliječnog govedarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close