Na punu satnicu u mirovini pristalo bi 9% ljudi, a čak 42% u trećoj dobi bi radilo da mogu preživjeti

Autor: Lucija Špiljak , 02. lipanj 2019. u 21:59
Vratili bi se poslu ne samo zbog novca već i osjećaja produktivnosti/D. Špehar/PIXSELL

Istraživanje je pokazalo da je u umirovljeničkim danima za rad otvorena svaka treća osoba.

S obzirom na to da se tema rada u mirovini posljednjih mjeseci često povlači po medijima, sukladno pomicanju odlaska u mirovinu sa 67 godina i kompanija koje angažiraju umirovljenike zbog nedostatka radne snage, portal MojPosao je na 2800 ispitanika svih dobi proveo istraživanje kako bi ispitali spremnost po pitanju povratka na posao.

Istraživanje je pokazalo da je u umirovljeničkim danima za rad otvorena svaka treća osoba – na punu satnicu njih devet posto, na skraćeno radno vrijeme 26, dok bi čak 42% ispitanika u trećoj dobi pristalo isključivo ako nemaju financijskih mogućnosti za preživljavanje.

Četvrtina sugrađana, njih 23% ne želi raditi u mirovini, a većina njih su pripadnici skupine do 25 godina. Većina ispitanika, čak 67 posto, istaknula je da bi u mirovini nastavila raditi stari posao.

Kao glavne razloge povratka na posao navode nedostatak novca i nemogućnost preživljavanja s mirovinom, ali i radi druženja s drugima i osjećaja produktivnosti. Zaključak je da što ljudi bivaju stariji i bliži mirovini, lakše prihvaćaju i pozitivno gledaju na rad pod starije dane.

Komentirajte prvi

New Report

Close