Na prostoru bivše megatvornice koja je propala uslijed privatizacije, sve više novih firmi i radnika

Autor: Poslovni.hr , 18. studeni 2016. u 09:40
Foto: Thinkstock

Trenutno je u zoni zaposleno 170-ak osoba, ukupan prihod poduzetnika tijekom 2015. godine iznosio je oko 200 milijuna kuna, a zajednička dobit nešto više od 12 milijuna kuna.

U posljednje se vrijeme u poslovnoj zoni Pazinka 1., nekadašnjoj megatvornici koja se prostire na 13 hektara, a koja je propala uslijed pretvorbe, primjećuje izvjesna ekonomska živost. Kako piše Glas Istre, u zoni poslovne prostore ima 16 poduzetnika: Pazinka-optima, Reginex, Art –pen, Gastro tim, Pet plus, Ekooperativa, Sekundar usluge, Distalis, Espro-logistika, Paccomerce,  F.V. Lupi, San Vito, SHP intim papir, Vallis, Posljednji ispraćaj te Brati Ritoša.

Predstojnik ureda Grada Pazina Zoran Sloković kaže da se u zoni proizvodi oprema za ugostiteljstvo, papirnati proizvodi za kućanstvo i higijenske potrepštine, veleprodaja i proizvodnja alata i opreme za vrt, poljoprivredu i građevinarstvo, trgovina na veliko i malo bojama i lakovima, željeznom robom, profesionalnim alatima, zaštitnom odjećom i obućom, ambalažom za pakiranje i ostalom robom te pakiranjem servisnog šećera.

Dodaje da je trenutno u zoni zaposleno 170-ak osoba, ukupan prihod poduzetnika tijekom 2015. godine iznosio je oko 200 milijuna kuna, a zajednička dobit nešto više od 12 milijuna kuna.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close