Na police Spara probilo se još 30-ak domaćih dobavljača

Autor: Marta Duić , 13. lipanj 2018. u 13:56
Svježe namirnice iz OPG-ova iz cijele zemlje

Zahvaljujući projektu Vrtovi Hrvatske u ponudi 40-ak proizvoda sezonskog voća i povrća, raste i izvoz.

Trgovački lanac Spar pokrenuo je projekt Vrtovi Hrvatske kojim će kupcima omogućiti još bolju prepoznatljivost domaćih proizvoda.

Naime, u projekt je uključeno 30-ak manjih i srednjih domaćih dobavljača, a u planu im je da se pod tom linijom proizvoda uključi što veći broj OPG-ova. Voće i povrće dolazi iz okolice Virovitice, Vinkovaca, Bjelovara, Čazme, Varaždina, Zagreba, Zadra, doline Neretve i Vrgorca, a domaći proizvodi su na policama Spara od početka lipnja. SPAR posvećuje veliku pozornost svježim i domaćim namirnicama te vjeruje u kvalitetu proizvoda svojih hrvatskih partnera.

Kupcima je na raspolaganju 40-ak proizvoda pakiranog, sezonskog voća i povrća domaće proizvodnje, poput bobičastog voća te krastavca salatara.

Uz to, SPAR trgovine su u posljednje vrijeme značajan izvozni kanal za hrvatske proizvođače prema zemljama EU, posebice Austriju, Mađarsku, Sloveniju i Italiju. Ukupni izvoz hrvatskih proizvoda putem SPAR-a u zemlje gdje SPAR Austrija posluje u prošloj je godini dostigao čak 63 milijuna eura,a najveći porast bilježi izvoz u Italiju i to za čak 75 posto.

Putem SPAR-a uspješno izvoze Podravka, Kraš, Franck, Mlinar, Gavrilović, Badel, Vindija, Cromaris i drugi veliki proizvođači kao i brojni mali proizvođači. Tako su u prošloj godini rast izvoza ostvarile tvrtke Vimi s preko 34 posto više izvoza kozmetičkih proizvoda u Austriji, a Zarja je za 84 posto povećala izvoz voća u Sloveniju. Raste i izvoz u Italiju te je tvrtka Agrofin tamo povećala izvoz ulja za 55 posto. 

Komentirajte prvi

New Report

Close