Na Pantovčaku po prvi put i energetičar

Autor: Darko Bičak , 21. veljača 2020. u 16:02
Foto: Luka Stanzl / Pixsell

Domac je dugogodišnji čelnik regionalne energetske agencije REGEA.

Novi Predsjednik Republike Zoran Milanović imenovao je danas svoj savjetnički tim. a između ostalog, na Pantovčaku je po prvi put prepoznata energija i klima kao nešto strateško, te je za posebnog savjetnika za energiju i klimu imenovan dr.sc. Julije Domac.

Domac je dugogodišnji čelnik regionalne energetske agencije REGEA i jedan od najvećih zagovornika energetske tranzicije i obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj. Povodom imenovanja Domac je Poslovni dnevnik izjavio da se ponosi prilikom da savjetuje Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o posebno važnim temama – energiji i klimi. “To su teme koje sigurno trebaju biti u fokusu svake članice EU u trenutku kada je donošenjem EU Green Deala energetska tranzicija postala imperativ.

Vjerujem da ćemo svi zajedno u Hrvatskoj biti u stanju potaknuti dobre ideje i pomoći da Hrvatska postane ono što može i treba – europski lider i primjer održivog korištenja energije i zaštite klime.  Politika koja prepoznaje struku, znanstvena zajednica koja usko surađuje s poslovnom zajednicom put je kojim trebamo ići”, kazao nam je Domac.

Komentirajte prvi

New Report

Close