Na međunarodnoj izložbi inovacija hrvatska IT tvrtka osvojila svoju stotu nagradu

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2023. u 14:50
Foto: CITUS

Ova jubilarna 100. nagrada dolazi par mjeseci prije nago što ćemo obilježiti 25 godina postojana tvrtke.

Na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA 2023 hrvatska tvrtka CITUS, za rješenje MRAssistant, osvojila je dva najviša priznanja i to – zlatnu medalju i posebnu nagradu. Ova zlatna medalja ujedno je i 100. nagrada koju je CITUS osvojio za svoje inovacije diljem svijeta od osnivanja tvrtke pa do danas.

“Fantastičan je osjećaj osvojiti 100. nagradu za inovaciju! Izuzetno mi je drago da se to dogodilo upravo u Zagrebu u Hrvatskoj i to još zlatna medalja. U mjesecu kolovozu u Atlanti u SAD osvojili smo 99. nagradu i tek tada sam postao svjestan koliko je to nagrada. Ova jubilarna 100. nagrada dolazi par mjeseci prije nago što ćemo obilježiti 25 godina postojana tvrtke. Izuzetno sam ponosan na CITUS tim i bez njega ništa od ovog ne bi bilo moguće. Nagrade uvijek vesele i ovo je još jedna potvrda našem radu i upornosti te svakako poticaj da budemo još bolji i još inovativniji. Nakon što proslavimo ovu 100. nagradu nastavljamo s razvojem novih rješenja jer fantastične stvari se događaju u području umjetne inteligencije (AI) generativne umjetne inteligencije (GAI), proširene i mješovite stvarnosti (AR/MR)”, izjavio je Tomislav Bronzin vlasnik tvrtke CITUS te dodao: .

MRAssistant je inovativna digitalna platforma koja omogućava kontekstualizaciju industrijske okoline pomoću pomiješane stvarnosti i namijenjen je unapređenju procesa proizvodnje, montaže, instalacije, montaže i nadzora postrojenja i nadzornih sustava u raznim vertikalnim industrijama (energetika, promet, proizvodnja, građevinarstvo, brodogradnja, opća sigurnost itd.) primjenom umjetne inteligencije (UI) odnosno tehnologijama virtualne stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR) i pomiješana stvarnost (MR).

Opcija precizne digitalne detekcije gesti tijela/ruku u pravom vremenu, te pozicioniranje unutar VR/AR/MR okoline, otvaraju vrata potpunoj slobodi upravljanja/oblikovanja virtualnog prostora. Navedeni scenarij omogućava kreiranje, manipulaciju, ažuriranje te vizualizaciju 3D sadržaja na razini fizičke reprezentacije. Inteligentna kontrola korisničkog sučelja spregom gesti i glasovnih naredbi u proširenoj stvarnosti omogućava slobodu manipulacije rukama stvarnim objektima.

Ključne funkcionalnosti rješenja:

· Komunikacija na daljinu kontrolnog centra s terenskim radnicima

· Integracija softvera s dijelovima postojećih ERP/MRP sustava

· Povezivanje s podacima iz IoT sustava

· Podrška sigurnost na radu u različitim okruženjima

· Podrška u usavršavanju zaposlenika i vanjskih suradnika

· Softverski proizvod za upravljanje virtualnim 3D objektima u proširenoj/pomiješanoj stvarnosti koji je primjenjiv u različitim tehnološkim područjima

· Novo korisničko sučelje i softverski alati specijalno razvijenih za primjenu u industrijskim aplikacijama

Može se instalirati na sve standardne mobilne uređaje (pametni telefoni i tableti). Rješenje je dostupno na Android i iOS platformama

 

Komentirajte prvi

New Report

Close