Na Lošinju ulažu 40 milijuna eura u turističku infrastrukturu

Autor: Poslovni dnevnik , 02. ožujak 2015. u 21:59
Grad Mali Lošinj ulaže 2,2 mil. kn/J. Galoić/PIXSELL

Uz Jadranku, ulaže i Lošinjska plovidba-Turizam.

Mali Lošinj Privatni i javni turistički i ostali sektori na Lošinju ove godine u obnovu i uređenje objekata, infrastrukture te kvalitetu proizvoda i usluga ulažu oko 40 milijuna eura.

Direktorica Turističke zajednice grada Malog Lošinja Đurđica Šimičić ističe da je osnova njihova turističkog posla destinacijski menadžment, inzistiranje na kvaliteti i definirano upravljanje tom kvalitetom. Najavljuje i novi program na kojem intenzivno rade da bi od 2016. Lošinj postao europska destinacija zdravlja. Grad Mali Lošinj za nove investicije u infrastrukturu koja je u funkciji turizma izdvaja više od 2,2 mil. kn, a još 5,3 mil. kn za održavanje. Jadranka hoteli rade na rekonstrukciji i podizanju kategorija s dvije na pet zvjezdica hotela Alhambra te vila Augusta i Hortensia u uvali Čikat, s investicijama koja se procjenjuje na oko 25 milijuna eura.

U hotelu Vitality Punta u Velom Lošinju s ulaganjem oko 4 milijuna eura nadograđuje se jedan kat, a s 3 milijuna eura uređuju šetnice, plaža i okoliš u uvali Čikat. Dio te obnove bit će gotov do početka ove sezone, kao i gradnja bazenskog kompleksa u kampu Čikat. Ulaže i Lošinjska plovidba-Turizam, 3 mil. kn, uz ostalo u karel za plovila u marini, renoviranje apartmana Dolac u Nerezinama te kategorizacija kampova. Do početka ljeta u Velom Lošinju planira se otvorenje 'boutique' hotela s 4 zvjezdice u bivšoj talijanskoj školi koju obnavlja nizozemski ulagač. 

Komentirajte prvi

New Report

Close