Na listi najljepših vrtova i parkova na svijetu našao se i jedan hrvatski predstavnik

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2022. u 10:59
Foto: Pixabay

Studija tvrtke za pročišćavanje zraka HouseFresh pogledala je recenzije na Tripadvisoru za gotovo tisuću vrtova, izbrojala koliko je puta svaka atrakcija opisana kao ‘prekrasna’ i zatim ih poredala.

Tripadvisor se već godinama koristi za razne savjete prilikom putovanja. Bilo da tražite restoran, smještaj, atrakciju, uvijek je dobro pročitati razna mišljenja i stavove ljudi, koji će vam pomoći pri izboru. Ovaj put ‘izvučeni’ su najbolji parkovi na svijetu, piše Pun kufer.

Javni parkovi i vrtovi jednostavno su sjajna mjesta. Razmislite samo o tome: ogromne površine za gledanje cvijeća, uživanje u prirodi ili jednostavno opuštanje i promatranje svijeta kako prolazi – otvorene su svima i (većinu vremena) besplatne.

Ako ste se ikada pitali koji su od svih parkova na svijetu najljepši, danas je vaš sretan dan. Studija tvrtke za pročišćavanje zraka HouseFresh pogledala je recenzije na Tripadvisoru za gotovo tisuću vrtova, izbrojala koliko je puta svaka atrakcija opisana kao ‘prekrasna’ i zatim ih poredala.

Prema istraživanju, najljepši javni park na svijetu su Vrtovi kraj zaljeva u Singapuru! Kad razmislimo, to uopće nije čudno; sa svojim ogromnim stablima koje je napravio čovjek, visokim šetnicama i milijunima različitih biljnih vrsta, hiperfuturistički park prilično je spektakularan, čemu u prilog govore i tisuće recenzija koje ga opisuju prekrasnim.

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na listi je i jedan hrvatski park, Botanički vrt u Zagrebu, koji je uz Katedralu i Gornji grad i jedna od najposjećenijih turističkih atrakcija.

Komentirajte prvi

New Report

Close