Na listi najljepših prirodnih atrakcija svijeta našao se i hrvatski nacionalni park, prvi je ipak SAD

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2023. u 11:32
Foto: Pixabay

Najbolja prirodna atrakcija je Arches Nacionalni Park iz Sjedinjenih Država. Park ima više od 2.000 prirodnih kamenih lukova, visokih vrhova, masivnih kamenih peraja i ogromnih stijena.

Iako atrakcije poput Velikih piramida ili Bazilike Svetog Petra izazivaju strahopoštovanje, neki od najnevjerojatnijih prizora na Zemlji nastali su zahvaljujući prirodi. Priroda ima dosta toga da ponudi, od slapova i kanjona do vrhova prekrivenih snijegom, i sve je vrijedno poštovanja, piše B92.

Nedavna studija analizirala je podatke iz recenzija na TripAdvisor-u, Google pretraživaču i broju objava i pregleda na stranicama društvenih medija, kako bi rangirala najbolja prirodna čuda sveta. Najbolje prirodne atrakcije na svetu nalaze se svuda, ima ih na svakom kontinentu, i svaka je priča za sebe.

Najbolja prirodna atrakcija je Arches Nacionalni Park iz Sjedinjenih Država. Park ima više od 2.000 prirodnih kamenih lukova, visokih vrhova, masivnih kamenih peraja i ogromnih stijena. Ovaj čudesni predio crvenih stijena oduševljava posjetioce svojim formacijama, stazama i zalascima sunca.

Na drugom mjestu se nalaze Iguazu Vodopadi iz Argentine, a na trećem Viktorijini Vodopadi iz Zimbabvea, odnosno Zambije. Interesantno je navesti da se na odličnom 18. mjestu nalaze Plitvička jezera iz Hrvatske, navodi Metro.

Plitvička jezera su jedan od najljepših prirodnih parkova na svijetu poznata po tirkiznoj vodi i nevjerojatnim pejzažima koji su ga i uvrstili na Unescovu listu svjetske baštine. Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj, i ova je regijja proglašena nacionalnim parkom 1949. godine.

Lista 10 najboljih prirodnih atrakcija izgleda ovako:

  1. Arches Nacionalni Park, Sjedinjene Države.
  2.  Iguazu Vodopadi, Argentina/Brazil
  3. Victorijini Vodopadi, Zimbabwe/Zambia
  4.  Veliki Kanjon, Sjedinjene Države
  5.  Table Planina, Južna Afrika
  6. Matterhorn, Švicarska
  7. Mont Everest, Nepal
  8. Veliki Koralni Greben, Australija
  9. Moherske Litice, Irska
  10. Anđeoski Vodopadi, Venezuela

Komentirajte prvi

New Report

Close