Na listi 25 najljepših mjesta u Europi našla se i dvije hrvatske destinacije

Autor: Poslovni.hr , 23. ožujak 2023. u 13:53
Foto: Pixabay

Na popisu su se našle i destinacije iz susjedstva.

Turistički magazin Travel+Leisure predstavio je listu 25 najljepših mjesta u Europi koja obuhvaća destinacije od malih gradova do tajnih plaža, piše Klixba.

“Širom kontinenta, a ponekad i u priličnoj blizini, nalaze se bezbrojni šareni mali gradovi, veličanstveni dvorci, rimske ruševine, crkvene zgrade, srednjovjekovni zamkovi, svjetlucave lagune i osamljene plaže”, navodi magazin Travel+Leisure predstavljajući listu 25 najljepših mjesta u Europi.

“Iako nije teško naletjeti (ili potražiti) fotogeničnu destinaciju, definiranje najljepših mjesta u Europi je malo teže jer ih ima jako puno”, dodaju te ističu da ako želite odabrati mjesto s beskrajnim fotografskim potencijalom, preporučuju sljedeće destinacije.

Prvo mjesto na listi zauzela je Villa Ruffolo u gradiću na Amalfi obali (Italija), a tri najbolje još čine plaža Egremni (Lefkada, Grčka), Palata Pena (Sintra, Portugal).

Na popisu su se našle i destinacije iz susjedstva, a visoko četvrto mjesto zauzela je Gospa od Škrpjela u Crnoj Gori.

“Vožnja cestom koja obavija Bokokotorski zaljev pruža mnoge scenske užitke – nitko više ne zaslužuje zaustavljanje i promatranje nego Gospa od Škrpjela, umjetni otok na obali Perasta koje je napravljeno od stijena i kojim dominira rimokatolička crkva iz 17. stoljeća”, navode o ovoj destinaciji.

Pored Gospe od Škrpjela najljepšim u Europi se smatraju i Plitvička jezera, kao i Dubrovnik.

“Potraga za najplavijim vodom na svijetu vodi putnike na mnoga fotogenična mjesta, uključujući i poznati hrvatski Nacionalni park Plitvička jezera. Smještena na pola puta između Zagreba i Zadra, ova prirodna zemlja čuda svake godine oduševi više od milijun posjetitelja svojim kristalnim jezerima, slapovima, špiljama i bujnim šumama”, navodi Travel+Leisure.

Za Dubrovnik ističu da je obavezna aktivnost na svakom putovanju do bisera Jadrana “šetnja kultnim dubrovačkim zidinama” koja posjetiteljima pruža neusporedivu perspektivu njegovih zaštitnih utvrda, bastiona i kula, plus prepoznatljive crvene krovove, plavo more i obližnji otoci.

Cjelokupnu listu najljepših destinacija Europe po izboru magazina Travel+Leisure pogledajte na linku.

Komentirajte prvi

New Report

Close