Veliki korak prema naprijed: Novi projekt Supernove i partnera vrijedan je više od 620 tisuća eura

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2023. u 11:36
Ukupna snaga instaliranih fotonaponskih elektrana iznosi 722,42 kWp, a proizvodit će 751.224 kWh energije/PD

Ukupna snaga instaliranih fotonaponskih elektrana iznosi 722,42 kWp, a proizvodit će 751.224 kWh energije.

Tvrtke članice Supernova grupe – Supernova projekti i Supernova Sisak West te partnerske tvrtke Sirius Sisak East te Åpenhet AS realizirale su tri pilot projekta izgradnje integriranih fotonaponskih elektrana na krovovima trgovačkih centara Supernove u Sisku.

Ukupna snaga instaliranih fotonaponskih elektrana iznosi 722,42 kWp, a proizvodit će 751.224 kWh energije. To će rezultirati smanjenjem emisija stakleničkih plinova od 119,14 tona ugljičnog dioksida godišnje.

Zahvaljujući ugradnji solarnih panela trgovački centar Supernova Sisak West osigurat će 30, a trgovački centar Supernova Sisak East 40 posto ukupno potrebne energije iz obnovljivih izvora.

“Realizacija ovog projekta veliki je korak ka zelenijem Sisku, ali i zelenijem i odgovornijem poslovanju u trgovinskom sektoru. Vjerujemo da će u budućnosti biti sve više ovakvih inicijativa”, kazao je Ranko Rogan, voditelj projekta.

Projekt je vrijedan nešto više od 620 tisuća eura, od čega je više od 40 posto financirano iz bespovratnih sredstava, a doprinijet će ciljevima Europskog zelenog plana. Glavni cilj projekta je promicanje uporabe održivih izvora energije u sektoru trgovine, radi smanjenja emisije stakleničkih plinova te povećanja sigurnosti opskrbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close