Na kraju će dobiti samo 3.734 kuna: Obećao volontirati, pa se zaposlio na plaći od 11.600 kuna

Autor: Poslovni.hr , 05. ožujak 2020. u 09:42
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Nakon rasprave s 11 glasova “za” i jednim “suzdržanim” prihvaćen je zaključak.

Nakon informacije da je Lucian Žufić umjesto obećanog volontiranja, odlučio profesionalno obavljati dužnost zamjenika načelnika Općine Žminj za plaću od 11.600 kuna, žminjski su vijećnici zatražili od predsjednika Vijeća Sanjina Stanića da sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o ovom slučaju, piše Glas Istre.

Oni su pri tomu predložili zaključak u kojem se od načelnika zahtjeva da podnese prijedlog za izmjenu Odluke o plaći i drugim pravima općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika koji dužnost obavljaju profesionalno i to konkretno u dijelu koji se odnosi na koeficijent za obračun plaće zamjenika načelnika. Zatražili su da se isti postavi na 1,0 umjesto dosadašnjih 3,8, jer smatraju da tako nešto nije niti potrebno, niti je predviđeno općinskim proračunom.

Nakon rasprave s 11 glasova “za” i jednim “suzdržanim” prihvaćen je zaključak u ovom obliku, a predsjednik Vijeća zadužio je načelnika da za iduću sjednicu pripremi tekst izmijenjene Odluke o plaći i drugim pravima općinskog načelnika i zamjenika općinskog načelnika, prema kojoj će plaća zamjenika načelnika koji dužnost obavlja profesionalno biti 3.734 kune neto.

Komentirajte prvi

New Report

Close