Na koronu se može testirati bilo tko i bez uputnice, evo koliko ćete morati platiti

Autor: Poslovni.hr , 08. svibanj 2020. u 08:36
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

“Sve primamo. I gotovinu i kartice”, rekli su u Andriji Štamparu. 

Sve češće se čuje da će za putovanja trebati potvrda da niste zaraženi koronavirusom. Pomorcima za ukrcaj na brod, primjerice, takva potvrda već treba, a mogu se čuti i najave da će Hrvatska tražiti od turista da na granicu dođu s takvom potvrdom.

Od početka epidemije mnogi su se raspitivali, zabrinuti za svoje zdravlje, mogu li se negdje testirati bez liječničke uputnice i ako nemaju simptome bolesti. Međutim, bez ikakve najave ili obavještavanja javnosti Nastavni zavod za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar bacio se u biznis s testiranjem na covid, uz plaćanje, naravno, piše Index.

Rezultati u roku od 24 sata

“Test košta 1506 kuna. Ne trebate se najavljivati. Samo dođite u naš drive-in s maskicom, uzet ćemo vam bris i podatke i rezultati su gotovi za 24 sata”, rekli su im u Andriji Štamparu. Testiranje se radi istim testovima kao i kada dođete s liječničkom uputnicom pa je i pouzdanost jednaka. Jedina razlika je što nakon testiranja, ako dolazite svojom voljom i bez uputnice, morate na blagajnu da biste platili test.

Primaju kartice, rade i nedjeljom

“Sve primamo. I gotovinu i kartice”, rekli su u Andriji Štamparu.

Osim što su vrlo fleksibilni oko plaćanja, u Andriji Štamparu imaju i prilično raskošno radno vrijeme. Rade, naime, sedam dana u tjednu od 7.30 do 19 sati pa svatko tko želi platiti 1500 kuna i doznati svoj covid-status to može napraviti brzo, jednostavno, ali ne baš jeftino.

Komentari (6)
Pogledajte sve

pa tupani čitajte tekst sa uputnicom ništa ne plaćate , stvarno u ovom zagrebu ima debila samo takvih.

1506 kn….. Skuplje nego nove gume za Ladu…. Jebem ti HR zdravstvo kad je ko na placu…..

Da nam zdravstveno svaki mjesec prisilno ne skine dio sa place, možda bi si i priuštili taj luksuz…

<span style=”background-color: #ffffff;”>“Sve primamo. I gotovinu i kartice”…. jel i “plave koverte”?</span>

New Report

Close